Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo pavlaku?

Kako da napravimo pavlaku?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190211
Kako da napravimo pavlaku?

Pavlaka je jedna od najkaloričnijih namirnica, i ona ima svoju široku upotrebu u poslastičarstvu. Bez pavlake, mnogo kolača, torti, pita i drugih proizvoda ne bi bili isti. Ali, da li je moguće da se pripremi pavlaka u domaćim uslovima? Odgovor je DA.

Za pripremu pavlake vam treba punomasno sveže mleko, koje ne treba da je kuvano ili pasterizovano. Skida se kajmak sa mleka, koji je veoma gust. Ovo možete uraditi tako što sipate sveže mleko u plitku posudu i ostavite ga na hladnom na nekoliko časova, a zatim kašikom pokupite kajmak koji se pojavio na površini.

S vremena na vreme, možete lagano protresti posudu. Kada pokupite kajmak, treba da ga ostavite da odstoji na hladnom na nekoliko dana i pavlaka je gotova. Drugi način je da ga umutite velikom brzinom (najbolje mikserom) - na ovaj način je brže i lakše dobiti pavlaku.

Postoji i način da dobijete pavlaku od pasterizovanog kajmaka. Zagrejte ga samo do 20 stepeni na veoma slaboj vatri. Nakon toga u njega dodajte sasvim malo kiselog mleka. U prva 3 sata promešajte pavlaku 3 puta, a nakon toga je ostavite da kiselo mleko učini svoje. Na kraju je promešajte, ohladite na 8 stepeni i ostavite je 30 sati u odgovarajućoj posudi. Dodajte malo šećera na kraju i pavlaka je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji