Kako da istopimo ušećereni med?

Kako da istopimo ušećereni med?

Prirodni pčelinji med je nezamenjiva hrana u ljudskoj ishrani od davnina. On ima neograničen rok trajanja - jednostavno se ne kvari, ali ima tu sklonost da vremenom kristališe i postane učećeren. Posebno se lako učećeri pravi prirodni med u koji nije dodata glukoza ili drugi poboljšivači ukusa.

Uprkos tome što je kristalizacija meda prirodan i normalan proces, ljudi više vole kada je med u tečnom obliku, kako bi ga jeli lakše i prijatnje.

Lako možete rešiti problem ušećerenog meda u domaćim uslovima. On može da se pretvori u tečno stanje uz pomoć mikrotalasne pećnice ili vodene kupke.

Topljenje ušećerenog meda u mikrotalasnoj možda je brzo i lako, ali se ipak ne preporučuje, jer se smatra da će na taj način njegova korisna svojstva biti uništena zahvaljujući visokoj temperaturi.

Najbolje je da ušećereni med istopite na pari. Teglu sa medom stavite u posudu sa vodom, tako da voda dostiže grlo tegle. Ovu posudu stavite u drugu, na čijem je dnu stavljena rešetka. Temperatura vode ne treba da se postepeno povećava i ne treba da ide preko 60 stepeni.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji