Bonapeti.rs»Saveti»Kako da mleko ne zagori?

Kako da mleko ne zagori?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da mleko ne zagori?

Obično se ne traži fenomenalno kulinarsko iskustvo za kuvanje određenih namirnica, ali to nije nije slučaj kada je u pitanju mleko. Sveže mleko je čest gost na našoj trpezi, jer je bogato korisnim belančevinama i kalcijumom, a pored toga je nezamenjivi deo mnogih preparata koji pomažu u lečenju.

Kuvanje mleka nije baš jednostavan zadatak, koliko god da to lako zvuči, jer mleko ima neprijatnu osobinu da veoma lako zagori prilikom kuvanja. Ima nekoliko tajni, koje ćemo vam pokazati i koje će vam garantovati, da prilikom kuvanja mleko neće zagoreti.

Sveže mleko je namirnica sa dosta ćudi i treba da se kuva u posebnoj posudi u kojoj ne kuvate druge namirnice, jer ima osobinu da prima sve mirise. Preporučljivo je da ta posuda ima deblje dno. Najbolje je da imate specijalnu posudu sa duplim dnom u koju se sipa voda.

Mleko najmanje može da zagori ako se kuva u bakarnoj posudi i kada se ta posuda pre sipanja mleka ispere hladnom vodom. Nakon toga se posuda sa mlekom postavlja na zagrejanu površinu i pažljivo se pazi da ne izađe iz posude kada provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni