Kada meso odstoji nekoliko dana u frižideru, može dobiti specifični miris, koji nagoveštava da je meso pokvareno, ali u suštini ono je još uvek dobro za upotrebu. Tada ima nekoliko stvari koje možete uraditi, kako bi se spasili lošeg mirisa i kako bi skuvali čomlek od svinjskog mesa.
Ako planirate da kuvate jelo samesom neprijatnog mirisa, a po receptu meso treba prethodno skuvati, možete ga prokuvati sa 1-2 komada aktivnog uglja i on će pokupiti neprijatnu aromu.
Druga varijanta je da ga marinirate u slanoj vodi sa mnogo začina, a u procesu kuvanja dodajte malo više crnog i belog luka od uobičajene količine i oni će malo pomoći u poboljšanju ukusa i uklanjanju neogodnog mirisa.
Možete da nasečete meso na zalogaje i da ga za kratko prokuvate u rakiji. Kada alkohol ispari, nastavite da ga kuvate na uobičajeni način. Sa iznenađenjem ćete otkriti da kuvanje u alkoholu ne samo da je uklonilo miris, već je napravilo vinski kebap od svinjskog mesa prosto neodoljivim.
Komentari