bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega ne uspeva sneg od belanaca?

Zbog čega ne uspeva sneg od belanaca?

MarianeMariane
Džedaj
1259785
Zbog čega ne uspeva sneg od belanaca?

Pokazalo se da je mućenje belanaca u sneg itekako težak zadatak. Očigledno je da nije samo dovoljno da odvojite belanca i da ih umutite, kako bi dobili željeni rezultat. Iskusne domaćice pak, poznaju sve tajne pravilnog mućenja belanaca i na taj način uvek dobijaju idealni sneg od belanaca.

Za pripremanje snega od belanaca, na prvom mestu su vam potrebna belanca, posuda za mućenje, mikser (nikako pasator), so ili šećer u prahu, kao i sok od limuna.

Jedan od razloga da doživite neuspeh u kuhinji i da od belanaca ne dobijete sneg, može da bude i korišćenje plastične posude u kojoj mutite belanca. Plastika ima osobinu da zadržava masnoće i nečistoće i zbog toga je obavezno da mutite belanca u staklenoj posudi, ako je to moguće.

Ako u smesu od belanaca padne makar i kap žumanca, najverovatnije će vaši pokušaji da umutite sneg od belanaca biti potpuni promašaj.

Uprkos tome što mnoge domaćice savetuju da radite sa hladnim jajima, iskustvo je pokazalo da previše ohlađena jaja vrlo teško mogu da se umute u sneg. Zbog toga vam preporučujemo da izvadite jaja iz frižidera i da im date dovoljno vremena da se aklimatizuju.

Proces mućenja je postepen. Na početku pustite mikser na manju brzinu, a čim belanca počnu da se zgušnjavaju i dobijaju belu boju, povećajte brzinu miksera. Zapamtite - što su belanca hladnija, više će vam vremena trebati da ih umutite u sneg.

Preporučujemo vam da čim dobijete penu od belanaca dodate malo soka od limuna, ali ne više od 1 kašičice na 4 belanca. Ako treba da pravite slatki sneg od belanaca, nemojte dodavati sok od limuna, već šećer u prahu u malim porcijama.

I ne zaboravite, čak i mala kapljica vode u stanju je da vam upropasti sve napore, zbog toga radite pažljivo i želimo vam uspeh, jer se ove ukusne puslice sa orasima ne pripremaju same.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji