Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva teletina?

Koliko vremena se kuva teletina?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Koliko vremena se kuva teletina?

Teleće meso postaje veoma mekano nakon kuvanja. Nije slučajno da je klasično kuvano teleće meso omiljeno jelo onih, koji ne drže samo do figure, već misle i o svom zdravlju.

Ako ste i vi među onim osobama koje bar jednom nedeljno na svoju trpezu postavljaju jela od telećeg mesa, sigurno ste se susretali sa pitanjem, koliko vremena treba da se kuva teletina, kako bi bila mekana.

Na ovo pitanje ne postoji jedan tačan odgovor, jer vreme koje je potrebno da bi se teleće meso skuvalo zavisi od starosti životinje, od količine mesa, kao i od posude u kojoj ćete kuvati meso. Obično se 700 g do 1 kg telećeg mesa u ekspres loncu kuva oko 80 minuta da bi bilo mekano.

Vreme za kuvanje treba produžiti za još 10-15 minuta, ako je meso koje kuvate više govedina nego teletina. Kada voda proključa, na površini se stvara pena, koju je dobro da skinete rešetkastom kašikom.

Vreme kuvanja u običnoj šerpi je duplo duže. Kulinari preporučuju da se dodavanje povrća u meso obavlja tek na kraju termičke obrade mesa, onda kada je teleće meso skoro skuvano. Na našem sajtu možete pronaći oprobani recept za kuvanu teletinu sa graškom, koji će vas naterati da obližete prste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji