Nema čoveka kome ne krene pljuvačka na usta samo pri pomisli na vazdušaste i sočne pržene ćuftice, kojima se pridružila sveža salata i dobro ohlađeno pivo.
Ima desetine recepata za pripremu savršenog mlevenog mesa za ćuftice, a svi ti recepti se razlikuju samo po začinima kojima se meso začinjuje, kao i u nekim drugim sitnicama.
Međutim, ima nečega što je zajedničko u svim receptima za pripremu ukusnog mlevenog mesa za ćuftice, a to su jaja.
Zbog čega se jaja stavljaju u mleveno meso i šta je njihova funkcija?
U suštini, jaja imaju veoma odgovornu ulogu i bez njih teško da ćete moći da uživate u perfektnim prženim ćufticama.
Upravo jaja su onaj element koji osigurava vezu između ostalih sastojaka - mlevenog mesa, hleba, prezli i dr.
Bez dodavanja jaja u mleveno meso, pripremljene ćuftice će se raspasti prilikom termičke obrade. Zbog toga, ne zaboravite, bez obzira koji recept za pržene ćuftice odaberete, obavezno stavite jedno jaje na svakih 500 g mesa.
Komentari