Bonapeti.rs»Saveti»Kako da razmrznemo mleveno meso?

Kako da razmrznemo mleveno meso?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da razmrznemo mleveno meso?

Razume se da svi preferiramo da kuvamo sa svežim, nezamrznutim namirnicama, jer su tada jela ukusnija i aromatičnija, ali ponekad smo primorani da posegnemo i ka zalihama u zamrzivaču.

Zamrznuto mleveno meso je jedna od namirnica koje su veoma osetljive u procesu razmrzavanja. Najbolji način za razmrzavanje mlevenog mesa je da ga ostavite 24 sata u frižideru i to će vam garantovati očuvanje boje i ukusa.

Ali šta da radimo, kada nam mleveno meso treba bukvalno za 30 minuta i nemamo vremena za čekanje?

Najbrži način za razmrzavanje mlevenog mesa je u mikrotalasnoj pećnici. Većina savremenih mikrotalasnih pećnica ima specijalne programe za razmrzavanje, koji skoro sa sigurnošću neće skuvati mleveno meso.

Oko 250 g mlevenog mesa se razmrzava 4-5 minuta uz neprestano posmatranje, jer se u suprotnom može desiti da se gornji sloj skuva.

Mleveno meso možete razmrznuti i u rarni sa ventilatorom, tako što je pustite na režim razmrzavanja na temperaturi od 50-90 stepeni. Nakon toga, možete toplu rernu iskoristiti da ispečete musaku sa mlevenim mesom i povrćem od razmrznutog mesa.

Drugi način razmrzavanja mlevenog mesa je na pari. Kesicu sa mesom treba da stavite u još nekoliko plastičnih kesa, kako bi meso izolovali od vode. Nakon toga ga potopite u odgovarajuću posudu i zagrejte vodu dok meso ne omekša. Nakon 15-ak minuta namirnica će biti potpuno spremna za pripremu domaćih ćuftica ili aromatične čorbe sa ćufticama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni