Kada se govori o jelima sa puževima, mišljenja su bipolarna i nema srednje veličine. Ili se zaljubljujete do kraja života u ovaj istančani francuski delikates ili kategorično odbijate da u usta stavite tu "sluzavu i ljigavu stvar".
Ako pripadate drugoj grupi, nema potrebe da čitate dalje, ali ako ste ljubitelj pohovanih puževa ili Pečenih puževa na francuski način, onda vadite papir i olovku i zapisujte.
Meso puževa je izuzetno pogodno i izdržljivo, što se tiče zamrzavanja i odmrzavanja, a to dozvoljava da se duže vreme čuva u zamrzivaču bez posledica na ukus i kvalitet. Ipak, pre nego što zamrznete puževe, treba da ih veoma dobro očistite i po želji da ih skuvate.
Čišćenje počinje sa dva do tri dana gladovanja, kojem treba da izložite puževe. Nakon toga, treba da ih veoma dobro isperete u hladnoj vodi, kako bi odstranili sluz.
Očišćene puževe stavite u šerpu sa vrelom posoljenom vodom i kuvajte ih sa začinima po izboru oko 20 minuta na jakoj vatri. Smanjite vatru i ostavite ih da se krčkaju još 60-80 minuta, a nakon toga ih očistite od kučica i zadnjeg dela, zajedno sa malim crevom u toj oblasti.
Nakon hlađenja ih postavite u plastične kese ili odgovarajuće posude i zamrznite ih.
Komentari