Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Ujutro zamrznuto voće prebacite u kesicu za zamrzavanje. U ovom obliku bolje će zadržati oblik i plodovi se neće lepiti....
Čorba od puževa i zeljaČorba od puževa i zelja
27. dec.
Operite puževe i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Gotove puževe operite ponovo. Izdinstajte isečene na stitno luk, zelje i kiseljak u ulju. Nalijte oko 1, 5-2 litra tople vode....
Rapani (Morski puževi) u tiganjuRapani (Morski puževi) u tiganju
09. okt.
Verovatno možete pretpostaviti da se dobro slažu sa belim vinom....
Čorba od puževa i kopriveČorba od puževa i koprive
20. jun
Puževe stavite u plastičnu cediljku ili drugu posudu sa ne prevelikim otvorima. Na dno posude stavite vlažni peškir ili krpu. Ostavite puževe da stoje 3 dana, kako bi puževi očistili sadržaj iz stomaka....
Čorba od puževa i spanaćaČorba od puževa i spanaća
26. maj
Ostavite puževe da se očiste na jednu noć, poklipite ih u odgovarajućoj posudi. Operite ih sa mnogo vode. Izdinstajte sitno iseckan luk, dok ne omekša. Dodajte spanać....
Salata od morskih puževa s lukomSalata od morskih puževa s lukom
11. sep.
U posudu sipamo morske puževe i luk, nakon čega iscedimo limun i dodajemo još soli po ukusu. Polivamo maslinovim uljem i mešamo morsku salatu. Ostavljamo da primi ukuse pola sata. Serviramo sa strukom peršuna....
Puževi s tikvicama i pirinčem u rerniPuževi s tikvicama i pirinčem u rerni
01. jun
Dodaju se puževi isceđeni od limunovog soka, dinstaju se uz blago mešanje nekoliko minuta (7-8 minuta, blago smanjimo ringlu, da ne zagore) i dodaje se pirinač. Meša se dok ne postane prozračan....
Kako da zamrznemo vrganje?Kako da zamrznemo vrganje?
27. jul
Po želji, pre nego što zamrznemo vrganje, možemo da ih blanširamo. Treba da ih dobro operemo i da blanširamo, stavljamo ih u vrelu vodu na oko 5 minuta obavezno bez dodatka soli....
Kako da zamrznemo voće?Kako da zamrznemo voće?
27. nov.
Kod ovog voća se preporučuje da ga prvo poređate u pleh i da ga zamrznete na nekoliko sati, a da ga nakon toga rasporedite u kesice i vratite u zamrzivač....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Kačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...