Da li kukuruz izaziva zatvor ili reguliše stolicu?

Da li kukuruz izaziva zatvor ili reguliše stolicu?

Da li postoji neko ko ne voli kukuruz, pogotovo tokom letnje sezone? Pored toga što je veoma ukusan, kukuruz u sebi ima i niz vitamina, među kojima vitamin A, vitamin E, vitamin C i vitamin B.

Kukuruz takođe ima i mnogo minerala. On je korisna hrana i ima mnogo zdravih osobina za naš organizam. Dobro je da se kukuruz jede često. Prepuruka stručnjaka za ishranu je da se kukuruz jede često, ali ne u velikim količinama.

Kukuruz se može jesti kuvan, pečen, dinstan i kao sastavni deo niza salata i jela sa kukuruzom.

Korisna svojstva kukuruza su mnogobrojna i različita. Konzumacija kukuruza poboljšava varenje hrane, čuva kardio-vaskularni sistem, stimuliše aktivnost mozga, reguliše šećer u krvi, čisti organizam od toksina koji su se nakupili, poboljšava imunitet, normalizuje metabolizam, produžava život i preventivno deluje na pojavu gojaznosti.

Kukuruz je veoma dobar kod demencije, koristan je za zube, kod anemije, a dobar je i za mršavljenje, pa čak poboljšava i vid.

Mnogo ljudi se plaši nelagodnosti sa stomakom nakon konzumiranja kukuruza i zbog toga se pitaju da li kukuruz stvara zatvor ili reguliše stolicu.

Kukuruz sadrži mnogo vlakana. On ima blagotvorno dejstvo na sistem za vaenje čoveka. Kukuruz se preporučuje kod zatvora, jer, kako smo već rekli, kukuruz poboljšava varenje. Kukuruz ima sposobnost da reguliše stolicu. On pomaže kod peristaltike creva.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji