Bonapeti.rs»Saveti»Kako da začinimo svinjske šnicle?

Kako da začinimo svinjske šnicle?

Kako da začinimo svinjske šnicle?

Postoje različiti načini kako se mogu začiniti svinjske šnicle, a to zavisi od toga kako ćemo ih nakon toga pripremati. U većini slučajeva se pravi marinada sa ciljem da ona da ukus namirnici i da popravi ukus, aromu i da meso bude mekše.

Kod mariniranja su poznate dve vrste marinada - mokre i suve marinade. Svaka marinada treba da sadrži neku kiselinu, ulje i/ili začine. Zahvaljujući njima, meso postaje mekše.

Korišćenje soja sosa, bosiljka, peršuna, belog luka, bibera, soli daje mesu bolji ukus i imaćete ukusnije svinjske šnicle.

Korišćenje alkohola - rakije, konjaka, votke ili drugih vrsta je takođe dobra ideja, jer se na taj način meso začini i postaje veoma aromatično kod kulinarske pripreme.

Kako bi dobili dobro začinjene svinjske šnicle, neophodno je da začine, koje ste odabrali, promešate u jednoj posudi, a da zatim ubacite svinjske šnicle i da ih potopite u smesu.

Suve marinade se primenjuju ne više od 24 sata u frižideru, a nasečeno meso se promeša sa začinima - so, aleva paprika, biber, slačica, bosiljak, origano.

Šnicle koje su odstojale u marinadi, postaju mekše, a one u mokroj marinadi i sočnije.

Evo i nekoliko recepata kako da začinite svinjske šnicle.

Šnicle sa vinom - neophodni sastojci za marinadu su sledeći - crni luk, beli luk, vino, ulje, so, biber, lovorov list i maslac. Samo mariniranje svinjskih šnicli ide ovaako: Očistite šnicle od opni i napravite im zareze sa obe strane pre potapanja u marinadu. To se radi zbog toga da marinada lakše prodre u meso.

Kada ste sve sastojke marinade nasekli na sitno i dodali ste mokre sastojke, prelijte šnicle i držite ih u frižideru 12 sati.

Izvadite šnicle, a marinadu sačuvajte, sa ciljem da joj kasnije dodamo maslac i da njome prelijemo gotove šnicle.

U tiganju propržite šnicle sa svake strane po 1 minut za lagano pržene, po 2 minuta za srednje pržene ili po 4 minuta da dobro prepržene šnicle.

Sada, u preostalu marinadu dodajte 60 ml vode, komad maslaca i kuvajte dok se smesa ne redukuje na polovinu. Na ovaj način ćete dobiti ukusan sos od marinade za svinjske šnicle. Šnicle prelijte sosem i poslužite uz prilog po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni