Teško ćete naći čoveka, koji ne voli mekike za doručak, a još teže ćete naći čoveka, kome se ustaje rano da bi napravio mekike za doručak.
Dobra vest za sve, koji vole bakine mekike je to, da slobodno mogu da zamese testo još prethodne večeri, a ujutru da ga ostave da kratko odstoji, kako bi se opustilo.
Nije teško čuvati testo u frižideru, i mnoge domaćice preferiraju da iskoriste dane vikenda da skuvaju nekoliko dana unapred ili da zamese testo, koje će koristiti naredni nekoliko dana.
Najbolji način za čuvanje testa u frižideru je da se stavi u potpuno čistu najlon kesu, koja je prethodno dobro namazana uljem.
Kesa u kojoj čuvate testo mora da bude dobro zatvorena, da nema dodir sa vazduhom.
Na ovaj način testo za picu ili pogaču može da se čuva u frižideru 4-5 dana, a da se to nimalo ne odrazi na njegov ukus.
Posle ovog roka testo gubi deo elastičnosti i dobija neprijatan kiselkasti ukus i aromu.
Komentari