Koliko vremena se kuva jaje?

Koliko vremena se kuva jaje?
Fotografije: bonapeti.rs

Zlatno vreme za idealno skuvana jaja je 8 minuta, nakon što je voda proključala.

Ipak, postoje još neke stvari, koje treba da znate, kada kuvate jaja. Evo i nekoliko saveta za dobro kuvana jaja, koje bi trebalo da poštujete.

Najbolje je da jaja budu na sobnoj temperaturi, kada ih koristite za kuvanje. Kada kuvate jaja koja ste upravo izvadili iz frižidera, rizikujete da jaja puknu za vreme termičke obrade.

Vode treba da ima toliko da pokrije jaja. Savetujemo Vam da u vodu dodate sirće ili so, kako bi se jaja skuvala bez problema i kako bi ih kasnije lakše oljuštili.

Spuštajte jaja u vodu nakon što voda proključa.

Kako biste lakše oljuštili jaja, šokirajte ih hladnom vodom nakon kuvanja.

Probajte ove savete za kuvanje jaja i uverite se i sami koliko je lakše.

Važno

Pojedite bar jedno kuvano jaje dnevno (i vi i vaša deca). Jaja u sebi sadrže velike količine cinka, vitamine iz grupe B i omega-3-masne kiseline. Ovakav sadržaj ih čini idealnom hranom za mozak i kosti, a zbog niske kalorijske vrednosti pomažu i kod dostizanja idealne težine i figure.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji