Ventilator rerne je dodatna funkcija koju ćemo danas podeliti sa vama kada i kako se koristi.
- Ventilator u vašoj rerni je odgovoran za pravilnu distribuciju cirkulacije toplog vazduha kada pečete hranu. Grejač rerne zagreva vazduh dok ne dostigne željenu temperaturu. Ova temperatura se u mnogim slučajevima ne može ravnomerno rasporediti. Toplota se najčešće akumulira na hrani i potrebno je mnogo vremena da se ravnomerno skuva. Ventilator rerne se koristi precizno za ravnomernu distribuciju toplote po rerni. Takođe omogućava da toplota lakše prodre u unutrašnjost hrane i da se bolje skuva sa svake strane;
- Ako imate rernu koja je multifunkcionalna, zagreva se na isti način kao i obična, ali ima dodatke poput roštilja i ventilatora. U ovom tipu rerne, ventilator se koristi za kuvanje velike količine hrane ili za kuvanje više jela u isto vreme, jer ventilator omogućava da toplota dopre svuda;
- Kada kuvate na pari možete koristiti i ventilator da sprečite da se hrana isuši tokom kuvanja jer omogućava da para dospe svuda;
Korišćenje ventilatora rerne:
- Kada vam je potrebno više toplote ili želite da se hrana brže zagreje, možete da koristite ventilator za pečenje bilo koje vrste mesa. Na taj način smanjujete vreme kuvanja i meso se peče ravnomerno;
- Koristite ventilator kada pečete nešto od testa - tako će testo narasti i ako u njemu nema kvasca. Ventilator je idealan za pečenje vazdušastih kolača, svih vrsta mafina, domaćih kolača, domaćeg hleba. Međutim, ne bi trebalo da ga koristite duže od 10 minuta, jer se vaše pecivo može osušiti;
- Kada se priprema riba u rerni, takođe je koristan. Prilikom pečenja ribe, oslobađa se vodena para, koju ventilator okreće nazad. Tako riba ostaje sočna i ukusna.
Komentari