Bonapeti.rs»Saveti»Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?

Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?

Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?

Bademi su orašasti plodovi koji imaju izuzetno veliku hranjivu vrednost. Kao i ostali orašasti plodovi i bademi su bogati mnogim vitaminima i mineralima, kao što je vitamin E, kalcijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, cink, selen, bakar i niacin.

Bademi, takođe, pored dobrog ukusa, imaju i dokazane kvalitete kod lečenja i nalaze se na jednom od prvih mesta među najviše konzumiranim orašastim plodovima.

Bademi se mogu konzumirati sirovi ili pečeni.

Bademi uspešno ulaze u sastav ishrane koja se preporučuje kod dijeta i kada je neophodna balansirana ishrana. Koriste se kao dodatak u mnogim receptima. Neki od tih recepata nalažu da bademi budu oljušteni. Najlakši način da dobijete oljušteni badem je da ga blanširate.

Stavite posudu sa vodom na vatru. Kada voda proključa u nju ubacite bademe na minut-dva. Nakon toga, izvadite bademe uz pomoć cediljke ili rešetkaste kašike. Svaki badem protrljajte među prstima, a ljuska se odvaja neverovatno lako.

Oljušteni badem stavite na salvetu, kako bi se oslobodili viška vlage i nakon toga su spremni za upotrebu u odabranom receptu.

Druga varijanta je potapanje badema u hladnu vodu preko noći. Ujutru su spremni da im se odstrani ljuska. Na vama je da odlučite koji metod ćete koristiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni