Šta je svinjski i teleći šol?

Šta je svinjski i teleći šol?

Prilikom pripreme jela od svinjetine ili teletine od presudnog je značaja od kog dela životinje se uzima meso, kako bi odredili kako da ga pravilno i tačno pripremite - da li da bude pečeno, dinstano na slaboj vatri, pečeno na žaru ili prženo .

Tranžiranje, kako za svinje, tako i za tele i glave, varira od zemlje do zemlje, ali uglavnom podleže jedinstvenim standardima za zajedničke zone iz kojih se meso dobija.

U tranžiranju svinje postoji devet glavnih delova odvojenih u procesu odvajanja mesa - svinjski vrat, glava, biftek, krmenadle, gornji i donji svinjski but, svinjska plećka i grudi.

Meso koje se dobija sa zadnjih nogu svinje takođe se naziva i šol. Svinjski šol je izuzetno kvalitetno i ukusno meso koje možete da pripremite kao pečeni svinjski šol ili svinjski šol sa bamijom .

Kod tranžiranja telećeg ili goveđeg mesa odvaja se meso sa prednje noge, natkolenice, zadnjeg buta i zadnjice, meso sa slabina, rebra, ragu, meso od grudi (brikset), vrat i šol, koji se nalazi u gornjem delu tela, u srednjem sektoru oko kičme.

Od telećeg šola možete napraviti odlične teleće rolate, teleće zalogaje u pavlaci ili ukusnu teletinu u đuveču sa povrćem, koja će vas naterati da zaboravite da ste na dijeti. Na našoj stranici možete pronaći još recepata za pripremu šola od svinjetine i teletine.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji