Bonapeti.rs»Saveti»Kako da blanširamo brokoli?

Kako da blanširamo brokoli?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41195
Kako da blanširamo brokoli?

Ako želite da pripremite brokoli, obavezno ga morate unapred blanširati. Izaberite lepe zelene brokolije dobrog kvaliteta i krhke stabljike. Ako su cvetovi brokolija precvetali, ukus povrća neće biti prijatan, a gube se i njihova korisna svojstva. Blanširanje brokolija je veoma jednostavno. Prvo, isecite glavicu brokolija na male ruže - cvetiće.

Zatim ugrejte vodu i kad prokuva, u nju ubacite brokoli. Nakon 1-2 minuta, izvadite brokoli iz vode i ohladite ih pod tekućom vodom. Imajte na umu da je brokoli među povrćem koje ne bi trebalo da se prekuva. Nakon četvrtog minuta kuvanja, započinje otpuštanje sumpornih jedinjenja i ona pogoršavaju ukus povrća. Uvek pripremite brokoli blanširanjem, ne kuvajući ga, jer to zadržava vitamine u njemu i čuva se njegova zelena boja.

Blanširanje je veoma pogodna metoda za pripremu mnogih vrsta povrća, uključujući brokoli. Voda se zagreje do ključanja, a zatim se povrće nekoliko minuta blanšira. Uklanjaju se i hlade hladnom tekućom vodom. Ispiranje vodom vrši se da bi se prekinuli procesi kuvanja. Blanširanje nije proces kojim se kuva povrće.

Pogledajte i nekoliko ukusnih ideja za brokoli: Zapečeni brokoli sa sirom, Brokoli sa topljenim sirom i Supa za mršavljenje od brokolija i tofua.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni