Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
BaselaPovrćeBasela
20. sep.
Iliana Angelova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bok ČojBok ČojBok čoj je predstavnik zeljastih biljaka. Bok čoj je vrsta kupusa, koja po veličini i spoljašnjem izgledu dosta podseća na kineski kupus. Bok čoj je dobar izvor vitamina A i C.
MakaMakaMaka je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice kupusnjača. Maka raste na velikim nadmorskim visinama u planinskim šumama Bolivije i Perua. Maka poboljšava libido i potenciju.
EndivijaEndivijaEndivija se preporučuje zbog visoke hranljive vrednosti. Dokazano je da redovno konzumiranje endivije ima dobar uticaj na varenje hrane i pomaže krvnim sudovima. U kulinarstvu endivija se koristi uglavnom za salate.
Crna RotkvaCrna RotkvaCrna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
KardaKardaKonzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.
Kejl - Lisnati KeljKejl - Lisnati KeljKejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
BlitvaBlitva
30. okt.
Admin
Blitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.
Romanesco BrokoliRomanesco BrokoliRomanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.
Divlji JamDivlji JamDivlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.
Meksički KrastavacMeksički KrastavacPrema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.