Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
Beli lukPovrćeBeli luk
19. januar
Admin
PrazilukPovrćePraziluk
19. januar
Admin
BaselaPovrćeBasela
20. sep.
Iliana Angelova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
Paradajz za poznavaoce pravog, autentičnog ukusabaštenskog paradajza. To je roze paradajz.
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Minijaturni čeri paradajz nije slučajno svima omiljen - pored čisto estetske strane, oni imaju mnogo korisnih svojstava i bogati su različitim vitaminima, mineralima i hranljivim materijama.
Bok ČojBok Čoj
24. dec.
Bok čoj je predstavnik zeljastih biljaka. Bok čoj je vrsta kupusa, koja po veličini i spoljašnjem izgledu dosta podseća na kineski kupus. Bok čoj je dobar izvor vitamina A i C.
MakaMaka
12. dec.
Maka je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice kupusnjača. Maka raste na velikim nadmorskim visinama u planinskim šumama Bolivije i Perua. Maka poboljšava libido i potenciju.
EndivijaEndivija
03. dec.
Endivija se preporučuje zbog visoke hranljive vrednosti. Dokazano je da redovno konzumiranje endivije ima dobar uticaj na varenje hrane i pomaže krvnim sudovima. U kulinarstvu endivija se koristi uglavnom za salate.
Crna RotkvaCrna Rotkva
02. dec.
Crna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
KardaKarda
31. okt.
Konzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.
Kejl - Lisnati KeljKejl - Lisnati Kelj
30. okt.
Kejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
BlitvaBlitva
30. okt.
Blitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.
Romanesco BrokoliRomanesco Brokoli
25. okt.
Romanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.