Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
Bok ČojPovrćeBok Čoj
24. dec.
Tanja Radmanovac
MakaPovrćeMaka
12. dec.
Tanja Radmanovac
EndivijaPovrćeEndivija
03. dec.
Tanja Radmanovac
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crna RotkvaCrna RotkvaCrna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
KardaKardaKonzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.
Kejl - Lisnati KeljKejl - Lisnati KeljKejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
BlitvaBlitvaBlitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.
Romanesco BrokoliRomanesco BrokoliRomanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.
Divlji JamDivlji JamDivlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.
Meksički KrastavacMeksički KrastavacPrema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.
Mladi LukMladi LukMladi luk je veoma dobro poznat, a zahvaljujući lakšem ukusu ima veliku primenu u balkanskoj kuhinji. Mladi luk ne odgovara ljudima ko9ji pate od kolitisa i gastritisa.
Kelp algeKelp algeKelp je opšti naziv za grupu algi, koje rastu u plitkim obalskim zonama okeana i mora. Kelp je jedna od osnovnih biljnih namirnica u ekosistemima zemlje. Koristi od kelpa.
Bela RepaBela RepaBela repa je provereno sredstvo protiv zatvora i lenjih creva. Bela repa se često koristi kod respiratornih oboljenja, pošto pomaže u izbacivanju gustog sekreta u plućima. Bela repa je izuzetno cenjena u kineskoj medicini. Ra