Bok Čoj
Povrće

Bok Čoj

Bok čoj je predstavnik zeljastih biljaka. Bok čoj je vrsta kupusa, koja po veličini i spoljašnjem izgledu dosta podseća na kineski kupus. Bok čoj je dobar izvor vitamina A i C.

1

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Povrće - MakaPovrće

Maka

12.12.2017

Maka je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice kupusnjača. Maka raste na velikim nadmorskim visinama u planinskim šumama Bolivije i Perua. Maka poboljšava libido i potenciju.

Povrće - EndivijaPovrće

Endivija

03.12.2017

Endivija se preporučuje zbog visoke hranljive vrednosti. Dokazano je da redovno konzumiranje endivije ima dobar uticaj na varenje hrane i pomaže krvnim sudovima. U kulinarstvu endivija se koristi uglavnom za salate.

Povrće - Crna RotkvaPovrće

Crna Rotkva

02.12.2017

Crna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.

Povrće - KardaPovrće

Karda

31.10.2017

Konzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.

Povrće - Kejl - Lisnati KeljPovrće

Kejl - Lisnati Kelj

30.10.2017

Kejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.

Povrće - BlitvaPovrće

Blitva

30.10.2017

Blitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.

Povrće - Romanesco BrokoliPovrće

Romanesco Brokoli

25.10.2017

Romanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.

Povrće - Divlji JamPovrće

Divlji Jam

12.10.2017

Divlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.

Povrće - Meksički KrastavacPovrće

Meksički Krastavac

28.09.2017

Prema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.

Povrće - Mladi LukPovrće

Mladi Luk

25.09.2017

Mladi luk je veoma dobro poznat, a zahvaljujući lakšem ukusu ima veliku primenu u balkanskoj kuhinji. Mladi luk ne odgovara ljudima ko9ji pate od kolitisa i gastritisa.

Povrće - Kelp algePovrće

Kelp alge

25.09.2017

Kelp je opšti naziv za grupu algi, koje rastu u plitkim obalskim zonama okeana i mora. Kelp je jedna od osnovnih biljnih namirnica u ekosistemima zemlje. Koristi od kelpa.

Популярни от Категорията