Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Crna Rotkva
Crna Rotkva
Crna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
Karda
Karda
Konzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. ...
Kejl - Lisnati Kelj
Kejl - Lisnati Kelj
Kejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
Blitva
Blitva
Blitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.
Romanesco Brokoli
Romanesco Brokoli
Romanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli ...
Divlji Jam
Divlji Jam
Divlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj ...
Meksički Krastavac
Meksički Krastavac
Prema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički ...
Mladi Luk
Mladi Luk
Mladi luk je veoma dobro poznat, a zahvaljujući lakšem ukusu ima veliku primenu u balkanskoj kuhinji. Mladi luk ne odgovara ljudima ko9ji pate od kolitisa i ...
Kelp alge
Kelp alge
Kelp je opšti naziv za grupu algi, koje rastu u plitkim obalskim zonama okeana i mora. Kelp je jedna od osnovnih biljnih namirnica u ekosistemima zemlje. ...
Bela Repa
Bela Repa
Bela repa je provereno sredstvo protiv zatvora i lenjih creva. Bela repa se često koristi kod respiratornih oboljenja, pošto pomaže u izbacivanju gustog ...