Povrće

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća . Egzotično i tropsko povrće.
Čeri paradajz - šta treba da znamoPovrćeČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Милица Павловић
Bok ČojPovrćeBok Čoj
24. dec.
Tanja Radmanovac
MakaPovrćeMaka
12. dec.
Tanja Radmanovac
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
EndivijaEndivijaEndivija se preporučuje zbog visoke hranljive vrednosti. Dokazano je da redovno konzumiranje endivije ima dobar uticaj na varenje hrane i pomaže krvnim sudovima. U kulinarstvu endivija se koristi uglavnom za salate.
Crna RotkvaCrna RotkvaCrna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
KardaKardaKonzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.
Kejl - Lisnati KeljKejl - Lisnati KeljKejl je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
BlitvaBlitvaBlitva ima veliku ulogu u izgradnji koštane mase. Blitva pomaže zdravlju pluća.
Romanesco BrokoliRomanesco BrokoliRomanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.
Divlji JamDivlji JamDivlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.
Meksički KrastavacMeksički KrastavacPrema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.
Mladi LukMladi LukMladi luk je veoma dobro poznat, a zahvaljujući lakšem ukusu ima veliku primenu u balkanskoj kuhinji. Mladi luk ne odgovara ljudima ko9ji pate od kolitisa i gastritisa.
Kelp algeKelp algeKelp je opšti naziv za grupu algi, koje rastu u plitkim obalskim zonama okeana i mora. Kelp je jedna od osnovnih biljnih namirnica u ekosistemima zemlje. Koristi od kelpa.