Koliko vremena se peče pirinač?

Koliko vremena se peče pirinač?

Kažu da je najvažniji ispit za majstore-kuvare u Francuskoj pripremanje pirinča. U tome nema ništa čudno, jer je u suštini zaista veoma teško pripremiti ukusan i sočan pirinač u rerni.

Pre nego što pristupite pečenju pirinča proverite na pakovanju kakav je odnos pirinča i vode za tu vrstu pirinča, pa tako neće postojati opasnost da upropastite jelo i da ga prekuvate ili da ostane previše sirov.

Da li ćete prethodno ispržiti luk na kratko ili ćete ga direktno sipati u pleh je vaš izbor. Važno je da dodate dovoljno masnoće, jer je pirinač voli. Pečenje pirinča oduzeće vam oko 20-30 minuta, a to vreme zavisi od vrste pirinča, vaše rerne i drugih faktora.

Preporučujemo vam da ugasite rernu, kada vidite da zrna pirinča izlaze iz tečnosti (vode ili bujona) i da ostavite jelo u rerni na toplom bar još 20 minuta. I sada, pošto smo vam otkrili tajne pečenja pirinča, možete da oduševite prijatelje i vaše najbljiže sledećim receptima:Pirinač sa mlekom u rerni na turski način ili čak Brzi pečeni pirinač sa jajima.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji