Bonapeti.rs»Saveti»Kako se blanšira pirinač?

Kako se blanšira pirinač?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se blanšira pirinač?

Blanširanje pirinča obično se vrši u industrijskim uslovima još pre odvajanja mekinja od zrna. To se radi da bi vitamini iz spoljašnjeg sloja prešli u zrna, koja se nakon toga poliraju.

Ova obrada dozvoljava blanširanom belom pirinču da u velikoj meri sačuva kvalitet zdravih hranljivih sastojaka, pa čak i da se približi smeđem pirinču.

Blanširanje pirinča možete obaviti i u domaćim uslovima. U tu svrhu treba da navavite veliki lonac, u kome će provreti voda. Kada provri, dodaju se zrna pirinča i kuvaju 3-5 minuta.

Ne treba preterivati sa kuvanjem, jer pirinač počinje da se raskuvava. Posle toga zrna pirinča obavezno isperite u hladnoj vodi, da biste zaustavili kuvanje.

Blanširani pirinač možete rasporediti u kese, koje ćete čuvati u zamrzivaču. Prilikom upotrebe nije potrebno da čekate da se pirinač razmrzne, već ga direktno možete spustiti u vrelu vodu ili u tiganj sa masnoćom, kako biste pripremili omiljeni rižoto sa povrćem ili pirinač sa paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni