Kako se pravi vazdušasto testo?

Kako se pravi vazdušasto testo?
Fotografije: bonapeti.rs

Vazdušasto testo - u sredini tanko i hrskavo, a po ivicama mekano i vazdušasto. Jedistveno je za pravljenje pica, mekika, pogača i mnogih drugih proizvoda od testa, uprkos tome što se teško priprema i potrebno mu je mnogo vremena.

Ali ipak vredi truda zbog njegovog neverovatnog ukusa i mirisa. Ovde ćemo videti jedan recept za pravljenje vazdušastog testa.

Potrebni sastojci:

smesa sa kvascem:

400 g brašna

175 ml vode

1 kašičica suvog kvasca

Testo:

40 g brašna

55 ml vode

1 supena kašika meda (melasa, šećer) 2 kašičice soli

Priprema:

Kvasac rastvorite u vodi (poželjno je da bude topla) i pomešajte sa brašnom. Zamesite dok ne dobijete homogenu smesu. Pokrijte i ostavite na 12-14 sati na sobnoj temperaturi.

Za testo pomešajte brašno sa vodom i možete dodati slatko ili slano, po želji, na primer sir ili med. Nakon toga dodajte smesu sa kvacem, zamesite testo, na kraju dodajte so.

Pokrijte i ostavite da odstoji 5-10 minuta.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvijte testo. Možete ga saviti na pravougaonike i razvucite ponovo oklagijom.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji