Kuvanje krema koji koristite za razne kolače, torte, kornete, eklere i druge poslastičarske proizvode je veoma lako i prijatno.
Za smesu:
Potrebna vam je 1 kesica skroba (70 g), koje se rastvara u 100 ml mlake vode.
Posle u posebnoj posudi treba da stavite 700 ml svežeg mleka da provri, to se preporučuje (ako nemate, možete koristiti vodu), prethodno treba da zasladite po ukusu - sa 1 šoljom šećera u prahu, kristal šećerom ili smeđim šećerom.
Ako želite da krem ima ukus vanile, možete dodati 4-5 kapljica esencije vanile ili da koristite grančicu, a zašto ne i druge mirise.
Ako želite čokoladni krem, možete dodati malo kakaa ili da rastopite u njemu čokoladne komade. Druge ukuse možete i sami izmisliti.
Nakon toga u vrelo mleko (ili vodu) treba da dodate smesu sa skrobom i uz neprestano mešanja na tihoj vatri počnite da dodajete krem. Nakon 4-5 minuta je gotov i treba da se sipa u porcije ili da se koristi konkretno za ukras ili punjenje.
Ako želite da ga sasporedite u čaše, možete ukrasiti po ukusu. Možete dodati mlevene orašaste plodove, cele orašaste plodove, šlag, keks ili druge dodatke.
Pustite mašti na volju i prijatno!
Komentari