Kako se kuva krem?

Kako se kuva krem?

Kuvanje krema koji koristite za razne kolače, torte, kornete, eklere i druge poslastičarske proizvode je veoma lako i prijatno.

Za smesu:

Potrebna vam je 1 kesica skroba (70 g), koje se rastvara u 100 ml mlake vode.

Posle u posebnoj posudi treba da stavite 700 ml svežeg mleka da provri, to se preporučuje (ako nemate, možete koristiti vodu), prethodno treba da zasladite po ukusu - sa 1 šoljom šećera u prahu, kristal šećerom ili smeđim šećerom.

Ako želite da krem ima ukus vanile, možete dodati 4-5 kapljica esencije vanile ili da koristite grančicu, a zašto ne i druge mirise.

Ako želite čokoladni krem, možete dodati malo kakaa ili da rastopite u njemu čokoladne komade. Druge ukuse možete i sami izmisliti.

Nakon toga u vrelo mleko (ili vodu) treba da dodate smesu sa skrobom i uz neprestano mešanja na tihoj vatri počnite da dodajete krem. Nakon 4-5 minuta je gotov i treba da se sipa u porcije ili da se koristi konkretno za ukras ili punjenje.

Ako želite da ga sasporedite u čaše, možete ukrasiti po ukusu. Možete dodati mlevene orašaste plodove, cele orašaste plodove, šlag, keks ili druge dodatke.

Pustite mašti na volju i prijatno!

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji