Jela sa zaprškom su mnogo ukusnija i zbog toga je uvek dobra ideja da zapržite pasulj, uprkos tome što se sve više komentariše da je prženje, a samim tim i zaprška štetna po zdravlje.
Možete da napravite zapršku od kombinacije brašna i povrća, ali može da bude i samo od brašna, tako što u zagrejano ulje stavite sitno iseckani luk, a nakon toga dodate sitno seckani paradajz i mešajte dok ne ispari voda iz paradajza.
Dodajte nekoliko kašika brašna i alevu papriku. Zapršku dodajte u skuvani pasulj. Začinite čubrom, nanom, posolite. Kuvajte pasulj dok se ne zgusne.
Prženi pasulj na trpezi za Badnje veče, kada nemate suve paprike ili pak ne želite da ih punite, može da se napravi tako što u zagrejanu posudu sa uljem dodate malo brašna i alevu papriku i to upržite, a zatim kutlačom dodajete malo gustog dela skuvanog pasulja i sve to promešate.
Ova zaprška je veoma brza i veoma ukusna, a možete da je napravite u bilo koje doba godine, ne samo u vreme praznika.
U zaprženi pasulj možete da dodate pečenu kobasicu - i dobijate idealni obrok nakon teškog dana na poslu, koji ćete pripremiti veoma brzo.
Komentari