Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo jagnjeći bujon?

Kako da napravimo jagnjeći bujon?

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
1219
Kako da napravimo jagnjeći bujon?

Svi dobro znate da domaće pripremljena hrana ima mnogo bolji ukus, kvalitetna je i ima dokazan sastav. Isto je i sa bujonima.

Da li će biti od povrća, pileći, teleći bujon, on čini ukus naše gozbe neponovljivim. Domaći bujon se oibčno priprema od kostiju određene životinje i/ili odabranog povrća.

Kako da napravite jagnjeći bujon?

Potrebne su vam samo jagnjeće kosti sa malo mesa, kao i začini po želji: lovorov list, peršun, celer, biber u zrnu i so. Još jedan plus domaće pripremljenog jagnjećeg bujona je što možete da odaberete začine koje volite.

Uzimamo dobro opranu jagnjetinu i stavljamo da provri sa dovoljnom količinom vode. Nakon što naš jagnjeći bujon provri, smanjujemo vatru i dodajemo začine.

A ako se u procesu pripreme stvorila pena, izvadite je uz pomoć rešetkaste kašike. Ukoliko je potrebno dodajte malo tople vode u procesu kuvanja, u zavisnosti od toga koliko želite da bude koncentrovan.

Kuvajte oko 4-5 sati dok se ne odvoji meso od kostiju. Nakon što skinete sa vatre, procedite đevđirom.

Možete pripremiti veću količinu domaćeg jagnjećeg bujona i da ga čuvate u frižideru.

Bujoni, pripremljeni od kostiju životinja su bogati raznim mineralima - kalcijumom, magnezijumom i fosforom, posebno važi i za zdravlje sistema kostiju. Osim toga, životinjsiki bujon poboljšava varenje, zato se često preporučuje kao niskokalorični i veoma hranljiv deo raznih režima ishrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni