Dunje su mnogima omiljeno voće, posebno kada je reč o štrudli sa dunjom, kada pomislite na slatko od dunja ili kompot.
Ukratko, dunje su usko povezane sa dolaskom jeseni i zimnicom, jer su zrele oko septembra ili oktobra i domaćice ih tada pripremaju na različite načine.
Ukusne su, ali neke domaćice se još uvek nisu oprobale u pripremi kolača sa dunjama, na primer, samo zbog toga što ne znaju kako da ih očiste i zbog toga ne ulaze na nepoznati teren.
U suštini, čišćenje dunje, nije uopšte teže od čišćenja bilo kog drugog voća ili povrća.
Uz pomoć noža i pod tekućom vodom, dunje se očiste od dlačica, koje rastu na površini dunje.
Nakon toga se dunje ljušte, ponovo uz pomoć noža ili jake ljuštilice, a nema potrebe da dunju ljuštite mnogo, jer je njihova kora tvrda, a ne debela.
Kada ste i ovaj posao završili, dunje operite, a nakon toga delujte u skladu sa odabranim receptom.
Nezavizno od odabranog recepta, pravila na početku igre su jasna i uvek ista - pospite dunje sa malo soka od limuna, kako ne bi potamnele.
Nema ničeg strašnog i složenog u pripremi dunja.
Eksperimentišite i podelite rezultate sa nama i ekipom na bonapeti.rs
Komentari