bonapeti.rs»Saveti»Kako se tačno muti tečna pavlaka?

Kako se tačno muti tečna pavlaka?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1205
Kako se tačno muti tečna pavlaka?

Svakoj domaćici se desilo da želi da pripremi ukusan desert za porodicu, da počne da muti tečnu pavlaku i da ne uspe da umuti kako treba. Na taj način kolač neće biti onakav kakav smo želeli i svi će biti razočarani. Da ne bi došlo do tog neprijatnog trenutka, pogledajte nekoliko saveta koji će vam biti od velike pomoći sledeći put kada počnete da mutite tečnu pavlaku.

Prvo i osnovno pravilo je da pavlaka bude hladna. To znači da treba da počnete da mutite odmah nakon što je izvadite iz frižidera, a ne da je ostavite da stoji na sobnoj temperaturi. Mlaka pavlaka prilikom mućenja odvaja masnoću i surutku i ne može da se popravi. Odaberite onu sa višim sadržajem masti.

Tečnu pavlaku mutite mikserom. Za vreme mućenja povećavajte postepeno brzinu, a pred kraj uradite obrnuto - smanjujte postepeno brzinu. Pavlaku mutite oko 10 minuta. Umesto miksera možete koristiti žicu za jaja, ali biće vam potrebno više truda.

Ako želite da zasladite pavlaku, koristite šećer u prahu, ne običan. Stavite šećer pred kraj mućenja zato što ako stavite u početku, postoji realna opasnost da se pavlaka neće umutiti kako treba.

Pošto znate kako se muti pavlaka, preporučujemo da probate neke od naših recepata za:

- tortu sa pavlakom;

- krem sa pavlakom;

- sladoled sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji