Kada se trudimo da vodimo kvalitetan način života, dobro je da znamo kako da čuvamo hranu da bude sveža duže vremena.
Celer je korenasto povrće, čiji se podzemni deo može čuvati i biti svež duže vremena, ako se ispoštuje nekoliko prostih procedura.
Pre svega, važno je da se odaberu samo zdravi koreni, koji treba da budu dobro očišćeni. Zelene listove takođe pažljivo odvojimo da bi dozvolili korenu celera da ostane u prvobitnom obliku, da ne uvene.
Celer se najbolje čuva u posudi sa peskom koju sami možemo napraviti. Potrebna nam je dovoljno duboka posuda u koju ćemo sipati pesak. U pesak poređamo korenje celera i pokrivamo slojem peska.
Nakon toga je dobro da malo pokvasimo pesak. Treba nekoliko puta u periodu čuvanja da kvasimo pesak, dodajemo po malo vode kad pesak počne da se suši.
Ako se čuva na ovaj način, celer može da ostane u svežem stanju dugo vremena.
Naravno, ukoliko se očisti i spakuje u papir, koren celera se može čuvati u delu zamrzivača koji je predviđen za povrće dugo vremena.
Komentari