Teletina je izuzetno ukusno meso, ako je pripremate pravilno. Da ne bi bila suva i da se ne biste pitali kako da progutate, potrebno je da mnogo dobro skuvate meso.
Ako kuvate teletinu u običnoj šerpi, to može trajati satima. U tom slučaju u pomoć možete pozvati ekspres lonac.
Da biste imali krhku teletinu, potrebno je da isečete meso na kockice i da ga kuvate u hermetičkoj šerpi 40 minuta.
Nemojte zaboraviti da se vreme meri od trenutka kada iz šerpe počne da izlazi para. Onda se ringla smanjuje na umerenu temepraturu i meri se vreme kuvanja mesa.
Ukoliko ćete praviti teleću janiju, pre nego što skuvate teletinu, možete je zapeći u masnoći nekoliko minuta.
Ako ćete ipak da pravite teleću čorbu ili kuvanu teletinu, stavite jednu prepolovljenu glavicu luka, nekoliko zrna pimenta i biber, lovorov list i so u meso, dodajte vodu i kuvajte 40 minuta, nakon toga izvadite meso i procedite bujon.
U proceđeni bujon dodajte krupnije isečen krompir, šargarepu, luk, kuvanu telerinu i kuvjate dok povrće ne bude gotovo.
Čorbu servirajte sa limunom.
Komentari