Kuvane svinjske nogice su veličanstveno meze za hladne zimske mesece. Od njih se pripremaju svima omiljene pihtije.
Pored neverovatnog ukusa, pihtije se i veoma jednostavno pripremaju. Dovoljno je da u mesari kupite 3-4 svinjske nogice i za zavrnete rukave.
Pre nego što svinjske nogice ubacite u ekspres lonac, savetujemo vam da u vaš spisak za kupovinu uključite i 3-4 komada svinjskih ušiju, kako bi ispoštovali klasični recept za pihtije.
Prelijte namirnice hladnom vodom, dodajte do i kuvajte oko 50 minuta, nakon što se ekspres lonac oglasi prepoznatljivim zvukom.
Nakon toga odvojite meso od kostiju, naseckajte ga i dodajte beli luk, biber, lovorov list, naseckanu šargarepu i malo aleve paprike.
Kuvajte pihtije još 20 minuta, podelite ih u posude i ohladite ih dok se smesa ne pretvori u žele.
Preporučujemo vam da ih poslužite uz kuvanuu rakiju ili vino.
Komentari