Kako se peku brusketi?

Kako se peku brusketi?

Brusketi su tipični italijanski specijalitet, koji se sastoji od pečenog hleba natrljanog belim lukom sa prilogom od maslinovog ulja i soli.

Varijacije mogu uključivati prilog od paradajza, povrća, pasulja, suvog mesa ili sira. Može se poslužiti kao predjelo, prilog ili kao antipasta.

Mnogo je suptilnosti koje morate imati na umu kada pripremate bruskete. Hleb kao osnova mora biti dobro pripremljen i treba da nosi aromu belog luka, maslinovog ulja i soli.

Moguće je dodati začine za aromu, punoću ukusa i čak različite soseve. Namirnice koje se stavljaju na hleb takođe su veoma važne za finalni ukus.

Moraju biti uravnotežene po ukusu, odgovarajuće pripremljene i estetski posluženi na osnovu od hleba. Ali čak i savršeno pripremljeni, ako brusketi nemaju dobro ispečenu osnovu od hleba, ukus nije isti.

Postoje neke varijacije, uzimajući u obzir vrstu hleba koja se koristi; oblik, veličina, gustina itd. Oblik i debljina su važni za samo pečenje.

Važan je i način na koji pečete bruskete. To se može uraditi na roštilju, grilu, tiganju, u rerni, a mogli biste i da napravite kreativan korak u razmišljanju o tome kako da pripremite bruskete na drugačiji, nestandardni način.

Za klasičnu pripremu preporučujemo pripremu podloge od hleba, tako što ćete je iseći, najčešće koristeći dugi baget i iseći ga pod uglom. Ispecite kriške u rerni, roštilju ili na tiganju.

Dok su još topli, u bruskete utrljajte beli luk, pospite ih maslinovim uljem i posolite. Omiljene začine možete zgnječiti u avanu ili ih sitno naseckati. Dodajte namirnice koje ste odlučili da postavite na vrh i poslužite svoje ukusne bruskete.

Ukus brusketa je nezamenljiv, pa se njihova priprema isplati. A ako su dobro pečeni, to ih čini omiljenim.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji