Jedinstveni basmati pirinač je tako ukusan i koristan, a njegovo dobro kuvanje lako je poput dečije igre.
Neki kuvari više vole da ga pripremaju tako što pirinač prethodno potope oko 20-30 minuta u vodi. To obavezno mora biti u hladnoj vodi.
Zatim kuvajte pirinač basmati na prethodno zagrejanoj ringli oko 10-11 minuta. Posle kuvanja ostavite pirinač još pet minuta u vrućoj vodi i tada je spreman za konzumaciju.
Basmati pirinač se služi oceđen i začinjen.
Drugi način za pripremu Basmatija je da ga prethodno operete hladnom vodom i pustite da proključa na laganoj vatri.
Kuva se oko 20 minuta i zatim ga ostavite da stoji u vrućoj vodi još 15 minuta.
Lonac u kome stoji pirinač mora biti bez poklopca. Tada je spreman za začine i posluživanje.
Basmati pirinač sadrži manje skroba od običnog pirinča, što ga čini nezamenjivim delom uravnotežene ishrane za ljubitelje pirinča. To mu daje osobine da je lakši za varenje i telo ga dobro apsorbuje.
Basmati pirinač je pogodan za čestu konzumaciju. Zato potražite jedan od naših ukusnih recepata od pirinča Basmati i obradujte svoje najmilije zdravom večerom.
Komentari