Koliko vremena se pasterizuju pečurke?

Koliko vremena se pasterizuju pečurke?

Mrka truba, lisičara, slinavka, vilina pečurka, vrganj i mnoge druge vrste pečuraka čovečanstvu su poznate već dugo.

Svaka jestiva gljiva ima svoju specifičnu aromu i različitu hranljivu vrednost.

U nekim delovima naše zemlje branje pečuraka je veoma razvijeno i kao hobi i kao profesija.

Pitanje je, međutim, kako očuvati pečurke dugo nakon što smo ih ubrali? Odgovor je jednostavan - konzervirane pečurke.

U zavisnosti od njihove veličine, pečurke se iseku na komade veličine oko 1 cm, a zatim se blanširaju u blago posoljenoj vreloj vodi.

Zatim ih ocedite i ostavite da se malo ohlade.

U male tegle na dnu stavite 5-6 zrna bibera i 1 kašičicu soli. Napunite tegle blanširanim pečurkama i na kraju dodajte istu količinu soli i bibera.

Tegle zatvorite.

Koliko se dugo pečurke pasterizuju

Rasporedite tegle u posudu pogodnu za kuvanje. Tegle sa pečurkama stavljaju se da se kuvaju. Nakon što voda počne da ključa merite 3 sata i tek onda ih sklonite sa vatre.

Na ovaj način pasterizovane pečurke mogu trajati godinama.

Pogledajte još recepata za marinirane pečurke.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji