Bonapeti.rs»Saveti»Kako da očistimo roštilj?

Kako da očistimo roštilj?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190163
Kako da očistimo roštilj?

Hrana sa roštilja izuzetno je ukusna i sočna, lako se priprema i idealna je za kuvare početnike. Da bi jela sa roštilja uvek bila ukusna, moramo da vodimo računa o jednom važnom detalju - čišćenju roštilja.

Ako je moguće, rešetku uvek očistite nakon što ste nešto pripremili - to će sprečiti nakupljanje izgorelih ostataka. Postoje razni deterdženti koji mogu efikasno očistiti roštilj, ali postoje i mnogo zdraviji načini. Sirovi krompir je jedan od njih.

Presecite sirovi krompir na pola, zagrejte roštilj i trljajte krompirom rešetke. Uradite to nekoliko puta. Skrob iz krompira će očistiti uređaj i istovremeno sprečava da se hrana zalepi za roštilj. Druga opcija je čišćenje sodom bikarbonom - soda je abraziv koji uspešno čisti slojeve na rešetki roštilja.

Čime god da ste rešili da očistite roštilj, upamtite jedno - čim se ohladi, počnite da ga čistite. Najprljaviji i izgoreli delovi hrane se čiste metalnom četkom. Nakon čišćenja roštilja, isperite ga hladnom vodom u koju je sipano sirće. Odnos treba da bude 2 : 1. Ovo će ukloniti miris pripremljenog jela sa roštilja.

Pre čišćenja roštilja, preporučujemo vam da pripremite neke od naših recepata na roštilju, kao što su šnicle na roštilju, džigerica na roštilju, lignje na roštilju, a zbog čega ne i povrće na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji