Bonapeti.rs»Saveti»U koja jela se stavlja nana?

U koja jela se stavlja nana?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
2863
U koja jela se stavlja nana?

Nana je široko rasprostranjen začin, posebno cenjen u balkanskoj kuhinji. Nezaboravni su aroma i ukus pasulja sa nanom, poznati od pamtiveka, a takođe su veličanstvene i ćuftice od govedine, koje nežno nagoveštavaju prisustvo ovog tako prijatnog začina.

Nesumnjivo jelo koje je prvak u upotrebi nane je čorba od pasulja. Nana se takođe dobro slaže sa leblebijom skuvanom u čorbu. Ova kombinacija je uspešna zbog specifičnih aromatičnih komponenti ovih biljaka.

Nana ima kvalitete u borbi protiv bolova i kao spazmolitik, koji povećava lučenje želudačnih sokova i pospešuje varenje.

U tu svrhu treba jesti svežu nanu, u obliku salata i nekih supa, gde se zelena nana posipa sveža.

Nana se koristi u pripremi jela od jagnjetine i govedine. Takođe je dobar dodatak jelima sa spanaćem.

Na vrhuncu svog sjaja, treba napomenuti da se od nane takođe mogu praviti prijatni aromatični kokteli sa alkoholom.

Pogledajte kako napraviti čaj od nane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni