Kako se peku domaće semenke suncokreta?

Kako se peku domaće semenke suncokreta?

Domaće semenke suncokreta su dar iz prirode. Ono je veoma dragoceno i kvalitetna tvorevina. Sadrže korisne materije koje su važne za zdravlje. A nezamenjiv ukus pečenog suncokreta nosi mnogi radosti i zadovoljstva kod grickanja.

Da bismo pravilno pripremili suncokretove semenke kod kuće potrebno je da se pridržavamo nekoliko sasvim jednostavnih pravila.

Suncokretove semenke se pažljivo okruni od pogače suncokreta. Poželjno je da se krinjenje vrši ručno.

Nakon toga se ostavljaju na nekoliko dana na sobnoj temperaturi. Sirove suncokretove semenke treba da se čuvaju na suvom i provetrenom mestu.

Bira se željena količina za pečenje. Dobro se opere i posipa se solju i brašnom. Ručno se meša kako bi se homogenizovali svi sastojci i da se ravnomerno zalepe za semenke suncokreta.

Kada se ispošutju ova jednostavna pravila, pristupa se pečenju suncokretovih semenki. Pečenje se ostavaruje u rerni na temperaturi od otprilike 150 stepeni. Poželjno je da se rerna unapred ne zagreva.

Suncokretove semenke stavite u tepsiju na papir za pečenje. Pecite otprilike 15 minuta tako što na svakih pet minuta mešate semenke.

Obavezno probajte nekoliko semenki pre nego što izvadite iz šporeta. Čim postanu hrskave i dobiju blagu braonkastu boju znači da su gotove

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji