Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave peciva od lisnatog testa sa gotovim testom

Kako se prave peciva od lisnatog testa sa gotovim testom

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
214
Kako se prave peciva od lisnatog testa sa gotovim testom

Pripremanje ukusnog peciva od lisnatog testa zvuči kao jednostavan zadatak, ali upravo zbog toga se podcenjuje i ne postižu se željeni rezultati.

Nezavisno od toga da li želite da napravite slana ili slatka peciva od lisnatog testa, treba da razmislite o obradi lisnatog testa. Često se dešava da omiljena peciva od lisnatog testa ne ispadnu dobro zato što je testo pregorelo, klizavo ili se raspada.

Prva stvar koju treba da imate u vidu jeste da li je lisnato testo ohlađeno ili zamrznuto.

Nakon toga treba da planirate kada ćete napraviti peciva od lisnatog testa - ukoliko je ohlađeno, nema veze. Čuvajte ga u frižideru do momenta kada ćete ga napraviti.

Od izuzetno velike važnosti je njegova trajnost. Ako je testo zamrznuto, treba precizno da procenite svoje vreme. Ako želite da ga koristite odmah kada ga kupite, treba da mu neophodno vreme da se opusti, zato što temperatura u prostoriji pokazuje uticaj.

Ako želite da ga koristite narednog dana ili sledeće nedelje, onda je neophodno da ne dopustite da se odmrzava. Treba da ga stavite u zamrzivač i da ga izvadite 2-3 sata pre upotrebe.

Čim se odmrzne možete da napravite peciva od lisnatog testa. Isecite ga na komade, stavite nadev i zavijte ga. Napravite rez nožem ili ga izbockajte viljuškom.

Za još ukusnih stvari pogledajte ove recepte za kolače od lisnatog testa ili paj sa lisnatim testom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni