Bonapeti.rs»Saveti»Kako da prženi krompir postane hrskav?

Kako da prženi krompir postane hrskav?

Kristina BonevaKristina Boneva
Pomoćnik kuvara
618
Kako da prženi krompir postane hrskav?

Gotovo da ne postoji čovek koji ne voli prženi krompir. Međutim, njegovo pripremanje u kućnim uslovima je pravi test. Često se domaćice umore od dugotrajnog stajanja kraj ringle. Još veće razočarenje je kada umesto hrskavih prženih krompirića dobijete mekane i masne.

Korišćenje friteze donekle može da poboljša njihov izgled i ukus, ali ne raspolaže svako tim uređajem, a čak i da postoji u kući, ne koristi se često zbog velike količine ulja koja je neophodno za prženje.

Ovde ću vam predložiti jednu jednostavnu metodu za pripremanje hrskavih prženih krompirića.

Potrebni su vam krompirići sa niskim sadržajem skroba. Postoji jedna jednostavna metoda za njihovo raspoznavanje - ukoliko nakon sečenja krompira po nožu ostane lepljiva, belkasta tečnost, onda ste naišli na krompir sa puno skroba.

Krompiri se seku na tanke trakice (veličine malog prsta) i dobro se operu. Ukoliko imaju više skroba, možete da ih ostavite u hladnoj vodi na nekoliko sati.

Neposredno pre prženja krompir iseckan na štapiće se dobro osuši pamučnom krpom i ubacuje se u šerpu ili tiganj sa zagrejanim uljem na srednjem stepenu.

Prži se dok ne bude polugotov i još pre nego što promene svoju boju, prženi krompir se vadi na kuhinjski ubrus. Kada se iscedi masnoća, ponovo se vraćaj u tiganj, u kojem je međutim ovog puta ulje zagrejano na jakoj temperaturi.

Prži se dok se ne dobije zlatasta boja.

Već imate savršen hrskav prženi krompir, sa kojim možete osvojiti najkapricioznijeg člana vaše porodice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni