Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi brašno od slačice?

Kako se pravi brašno od slačice?

ažurirano:
EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
46192
Kako se pravi brašno od slačice?

Proizvodnja senfa koju poznajemo počinje i završava se brašnom od slačice. Brašno od slačice se pravi usitnjavanjem (ili mlevenjem) semena slačice. Najčešće korišćena vrsta semena potiče od cvetnice žute slačice, ali postoje i druge sorte.

Kada se semenke samelju u brašno slačice, mogu da se mešaju sa drugim proizvodima, kao što je dodavanje 100 mililitara jabukovog sirćeta, 50 mililitara maslinovog ulja na 100 grama brašna od slačice i dodavanje soli, meda ili šećera, i tako se dobija senf, koji svi poznajemo i volimo.

Upotreba brašna od slačice kao začina obuhvata hiljade godina ljudske istorije.

Vremenom se popularnost brašna od slačice proširila sa Bliskog istoka na Evropu. Tamo nije neuobičajeno da seme slačice ima mesto na stolu. Seme se može brzo samleti jednostavnim avanom i tučkom.

Takođe možete sami da sameljete brašno slačice kod kuće - u snažnom procesoru za hranu, seckalici ili mlinu za kafu i orahe.

Danas se slačica koristi u ukusnim jelima od ribe, mesa itd. širom sveta. Jedinstveni kvalitet ukusa slačice čini je pikantnom i poželjnom.

Pogledajte takođe koje su koristi od semena slačice i saznajte više o maslacu od semena slačice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni