Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Francuski hlebKvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom.
Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
04. avgust
Francuski hleb - bagetPomešati brašno, kvasac, šećer, so, vodu i ulje u činiji. Zamesiti glatko testo rukama.
Podeliti testo na 6 delova i oblikovati. Razviti testo na štapove.
Poredati na pekarski papir i zaseći svaki baget na par mesta...
17. feb.
Klasičan francuski hlebKlasičan francuski hleb je baget ili bageti, koje svi vole. To je dug hleb sa hrskavom koricom i malo sredine....
01. nov.
Francuski hleb užeOvako pripremljene francuske hlebove (bagete) poređajte u nauljani pleh.
Premažite lagano uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i premažite ih maslacem....
31. okt.
Domaći francuski hlebU umereno zagrejanoj rerni na dno stavite vatrostalnu posudu sa vodom i stavite francuski hleb da se peče....
06. mart
Integralni francuski hleb-sendvičKada je gotovo, podelite ga na 4 ili 5 duga francuska hleba, pa ih stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ako želite, možete napraviti nekoliko proreza nožem....
24. april
Francuski hleb sa kvasomNakon 30 minuta poklopac se sklanja i francuski hleb sa kvasom se peče 30 minuta na 180 stepeni....
14. jun
Beli francuski hleb za sendvičeKvasac koji se brzo aktivira je francuski u kesicama po 11 g. Izmerila sam količinu svih sastojaka na električnoj vagi....
14. sep.
Domaći francuski hleb bez mešenjaBrašnjavim rukama oblikujte francuski hleb.
Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ugrejte rernu na 220 stepeni. Na dno rerne stavite posudu sa toplom vodom....
12. okt.
Francuski hleb (Pain de Campagne)Radi se mikserom; Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje sa papirom za pečenje.
Sastojci za podizanje testa se pomešaju dok se ne pretvore u loptu testa. Testo je više suvo. Ostavlja se pola sata na sobnoj temperaturi...
05. sep.
Francuski hleb u mini pekariMini pekatu uključimo na program francuski hleb.
Kad se ispeče, stavljamo ga na rešetku da se ohladi....
10. januar
1
Francuski seoski hlebRerna - 230 stepeni
Plitka tava sa papirom za pečenje.
1. Početi sa prethodnom fermentacijom. Od navedenih sastojaka umesiti testo, i ostaviti ga da naraste jedan sat u posudi, koja je namazana sa malo maslaca. Nakon...
13. sep.
Francuski hleb sa maslacem i biljemPažljivo isečemo francuski hleb na kriške, ne sečemo do kraja.
Rastopimo kratko maslac u mikrotalasnoj da dobro omekša. U njega dodajemo sve začine i mešamo da se pomeša i začini....
21. jun
Punjeni francuski hleb sa dimljenim fileomIsečemo francuski hleb po dužini. Namažemo polovine krupnije samlevenom ljutenicom.
Na jednu polovinu stavljamo zelenu salatu, kačkavalj, isečen na pločice i dimljeni file....
01. avgust
Francuski hleb sa medom i ruzmarinomRazmutite kvasac sa mlakom vodom, dodajte šećer i nekoliko kašika brašna i promešajte, dok se šećer ne otopi. Prosejte brašno.
Dodajte kašiku toplog mleka, so, ulje i belance smesi sa kvascem, mešajte kašikom, tako da...
27. april
Francuski hleb punjen ljutenicom i viršlamaAko imate 2 velika francuska hleba, isecite ih na pola, da dobijete 4 manja.
Gornji deo izrežite i sklonite, pa izdubite unutrašnji deo. Unutrašnjost premažite ljutenicom ili kečapom....
14. januar
Mekani francuski hleb sa belim lukomZamesite testo od namirnica - brašno pomešajte sa solju, dodajte umućeno jaje, sirće, ulje i kvasac koji ste razmutili sa šećerom u mleku. Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da naraste.
Podelite na 8 delova, pa svaku...
01. jun
Francuski hleb sa maslacem i mlekomUgrevamo rernu do 190 stepeni i francuski hleb sa maslacem premažemo umućenim jajetom i pečemo 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
Prijatno!...
09. jul
Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantomSvaku loptu razvijte u fitilj i napravite francuski hleb.
Poređajte ih u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje. Napravite uzdužne proreze na hlebu uz pomoć oštrog noža. Svaki baget posipajte brašnom....
19. april
Francuski hleb sa sodom i nadevom od povrćaIzdinstate iseckan luk i krupnije izrendanu šargarepu. Dodajete sitno iseckano povrće iz carske turšije i prđite dok ne bude gotovo.
Testo zamesite tako što u brašno dodate malo soli i sipate kiselo mleko pomešano sa sodom...
11. avgust
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Najpopularniji francuski sireviBofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
18. januar
Osnovni francuski soseviEvo koji su osnovi francuski sosovi koje svaki dobar kulinar treba da poznajte i da ume.
Sos Bešamel
Ovo je jedan od omiljenih sosova kod nas, ali njegova domovina je Francuska....
14. dec.
Integralni hlebIntegralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni hleb...
24. maj