Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Istorija Vorčester sosa Osnovni sastojak sosa je inćun, a prirpema sosova sa ribljim namirnicama kao osnovom uopšte nije praksa koja postoji od juče....
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos
26. maj
Domaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara. Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
Šnicle sa Vorčester sosomŠnicle sa Vorčester sosom
22. mart
U đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju) Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške. Dodajte začine, soja...
Svinjski kare sa vorčester sosomSvinjski kare sa vorčester sosom
08. maj
Ja sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
Svinjska rebra sa vorčester sosomSvinjska rebra sa vorčester sosom
13. januar
Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem. Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima. Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
Pečena kolenica sa vorčester sosomPečena kolenica sa vorčester sosom
30. maj
U odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Testenina sa dve vrste sosaTestenina sa dve vrste sosa
23. januar
Skuvajte testeninu prema upustvu na pakovanju. Ocedite. Izdinstajte mleveno meso sa masnoćom i jednom glavicom luka, isečenom na sitno. Dodajte čubar i biber. Napravite bešamel sos od maslaca, brašna i mleka. Isecite...
Lazanja sa dve vrste sosaLazanja sa dve vrste sosa
30. jul
Sastojke za bešamel sos dobro izmešajte i stavite na šporet. S vremena na vreme mešajte žicom da se ne formiraju grudvice. Nakon što se zgusne, sos se skida sa vatre. Za paradajz sos za lazanje, na zagrejanom ulju propržite...
Koristi i štete od soja sosaKoristi i štete od soja sosa
21. sep.
Izuzetno je popularan u azijskoj kuhinji ​​– koristi se za jela od pirinča, za jela od povrća ili za riblje gozbe, morske plodove, različite vrste mesa. U stvari, u celoj azijskoj kuhinji bez deserata. Tamne je...
Pečene ćuftice preko sosa od patlidžanaPečene ćuftice preko sosa od patlidžana
19. okt.
Stavite mleveno meso u posudu zajedno sa naseckanim lukom, jajetom, prezlama i posolite ga po ukusu, pa dodajte biber. Umesite meso i napravite ćuftice veličine šljive. Uvaljajte ih u brašno i ispržite ih u vrelom ulju...
Jaja preko praziluka i paradajz sosaJaja preko praziluka i paradajz sosa
26. dec.
Praziluk dobro zapržimo, dodajemo paradajz sos da uvri. Dodajemo peršun, biber i so, ako je potrebno. Razbijamo jaja i kuvamo dok ne bude gotovo....
Pečena svinjetina sa dve vrste sosaPečena svinjetina sa dve vrste sosa
15. jun
Operite i osušite svinjski kontrafile. Na papir za pečenje stavite 1 kašiku maslinovog ulja, 1 kašiku origana, 1 kašiku ruzmarina, 1 kašiku korijandera, so i biber po ukusu. Stavite meso na začine i lepo ga uvaljajte...
Kanelone u rerni sa dve vrste sosaKanelone u rerni sa dve vrste sosa
10. nov.
Luk sam isekla na sitno i izdinstala na slaboj vatri, dodala so, začine i mleveno meso, na kraju sa dodala i paradajz i šećer. Odvojeno sam zagrejala ulje i dodala brašno. Nakon što je počelo da se odvaja od dna, rastvorila...
Lazanja od tikvica sa dve vrste sosaLazanja od tikvica sa dve vrste sosa
08. jun
Tikvice dobro operite. Drške i vrhove isecite. Nasecite ih na tanke kriške po dužini. Pripremaju se dve vrste sosa. Počinjemo sa Bolonjeze sosom. Luk očisti i sitno isecka. U tiganj stavite malo ulja da se zagreje. Dodajte...
Salata od mladog belog luka i mlečnog sosaSalata od mladog belog luka i mlečnog sosa
11. januar
Beli luk isečemo na komade dužine oko 2 cm i prelivamo prelivom od kiselog mleka, sirćeta, soli, ulja i peršuna. Po želji salatu ukrašavamo maslinama i kuvanim jajima....
Paprike punjene sirom preko paradajz sosa sa lukomPaprike punjene sirom preko paradajz sosa sa lukom
15. mart
Presecite paprike na pola po dužini, lako ih nauljite i zapecite. Za to vreme prodinstajte 2 glavice na trake naseckanog luka i nekoliko čenova belog luka. Dodajte mleveni paradajz, so, biber i naseckani peršun. Smanjite...
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kod nas marcipan nije prepoznat kao vrlo kvalitetan desert. Razlog tome je vreme komunizma, kada se naziv marcipan koristio za prodaju proizvoda sa tvrdom masom od kakaa, nalik čokoladi, ali vrlo niskog kvaliteta. Istina...
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Ćuftice na ražnjiću sa dve vrste sosa i prilogomĆuftice na ražnjiću sa dve vrste sosa i prilogom
10. maj
Počinjemo sa pripremom mlečnog sosa: Operemo, oljuštimo i krupnije izrendamo krastavac. Prebacujemo ga u posudu i u njega dodajemo iseckani čen belog luka, kiselo mleko i so. Promešamo dobro i stavljamo u frižider, pokrivamo...
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Sporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosaSporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosa
26. avgust
Oštrim nožem napravite nekoliko malih proreza na batacima i stavite unutra oljuštene čenove belog luka. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i pržite batake sa svih strana oko 10 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu...
Kako da očistite mrlju od soja sosa?Kako da očistite mrlju od soja sosa?
15. avgust
Soja sos izaziva jake tamne mrlje kada dospe na odeću i odmah vas tera da pomislite na najgore, da nema uklanjanja. Evo šta treba da zapamtite da se uspešno izborite sa mrljama od soja sosa: Delujte brzo ako vam soja...
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...