Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
MisketKarakteristike misketa
Od obe vrste misketa dobijaju se bela vina koja imaju harmoničan i veoma prijatan ukus. Prepoznaćete ih po njihovoj bistroj slamnato žutoj boji. Misketna aroma ipak preovlađuje....
16. okt.
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeKarakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja.
Pogledajte kako da kuvamo lisičarku.
Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
22. jun
Sorte grožđa za vinoMisket
Miskuet je bugarska autohtona sorta, koja se dobija mešanjem sorti Dimjat i Rizling. Centar u kome se proizvode ova bela vina je Karlovo.
Mavrud
Ovo je bugarska sorta koja nikada nije izgubila prestiž....
11. okt.
1
AndrogenKao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
26. dec.
Koja su desertna vina?Palo Kortado je redak stil šerija koji kombinuje karakteristike iz prethodna dva stila....
27. okt.
Široka melniška lozaKarakteristike široke melniške loze
Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
24. mart
KadarkaKarakterisitke Kadarke
Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
04. okt.
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaZa njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
07. april
Šta je crni rum?Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
15. feb.
Sovinjon blanKarakteristike Sovinjon blana
Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
11. okt.
MrenaKarakteristike mrene
Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
15. sep.
TraminacKarakteristike Traminca
Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
05. okt.
KarmenerZa vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
01. mart
Namaz sa avokadomPasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu.
Namaz sa avokadom je gotov....
19. dec.
Kako da brže sazri avokado?Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
26. nov.
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Ove karakteristike je čine poželjnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu. Potpuno je pogodna za trudnice, bebe i malu decu....
19. april
Pino MoniZrna su mu mala karakteristične plavo-crne boje.
Nezavisno od toga što je malo podcenjem u poređenju sa svojim suparnicima, Pino Moni ima dosta prednosti u poređenju s njima....
08. okt.
Beli AmurKarakteristike belog amura
U dužinu beli amur dostiže preko 120 cm, a težina mu je oko 32 kg....
15. jun
Kakao krem za tortuPonovo pomoću miskera dodajte krem od jaja kašiku po kašiku u krem sa maslacem i umutite zajedno dve smese.
Aromatizujte krem vanilom po želji ili drugom vrstom esencije i koristite za torte....
23. april
Otrovna (lažna) mlečnicaRazlikovanje se vrši po nekoliko karakteristika: klobuk koji ima jako savijenu vlaknastu ivicu, ružičasti tonovi klobuka, kiseli lateks i asocijacije na brezu su pouzdane karakteristike za identifikaciju pečurke....
13. sep.
ArmanjakKarakteristike armanjaka
Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
27. sep.
Pirinač BombaKao osnovnu karakteristiku kulinari navode njegovu odličnu sposobnost da apsorbuje ukuse i arome i da prilikom kuvanja uvek ostaje al dente, tj. rastresit i ceo....
06. jun
Mafini FinansieSuve sastojke pomešamo, a na niskoj brzini miskera umutimo lagano belanca.
Sipamo u suve sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu....
20. maj
Puslice u bojiStavite belanca u posudu miskera sa solju. Uključite na nisku brzinu i pratite - kada počne da se stvara blaga pena, dodajte šećer u malim količinama.
Povećajte jačinu i mutite dok se ne dobiju tvrdi vrhići....
22. dec.