Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

MisketMisket
16. okt.
Karakteristike misketa Od obe vrste misketa dobijaju se bela vina koja imaju harmoničan i veoma prijatan ukus. Prepoznaćete ih po njihovoj bistroj slamnato žutoj boji. Misketna aroma ipak preovlađuje....
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeNajčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristike
22. jun
Karakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja. Pogledajte kako da kuvamo lisičarku. Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Misket Miskuet je bugarska autohtona sorta, koja se dobija mešanjem sorti Dimjat i Rizling. Centar u kome se proizvode ova bela vina je Karlovo. Mavrud Ovo je bugarska sorta koja nikada nije izgubila prestiž....
AndrogenAndrogen
26. dec.
Kao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Palo Kortado je redak stil šerija koji kombinuje karakteristike iz prethodna dva stila....
Široka melniška lozaŠiroka melniška loza
24. mart
Karakteristike široke melniške loze Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
KadarkaKadarka
04. okt.
Karakterisitke Kadarke Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Za njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
Šta je crni rum?Šta je crni rum?
15. feb.
Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Karakteristike Sovinjon blana Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
ŠirazŠiraz
09. januar
Za njih su karakteristične i sveže arome....
MrenaMrena
15. sep.
Karakteristike mrene Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
TraminacTraminac
05. okt.
Karakteristike Traminca Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
KarmenerKarmener
01. mart
Za vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
Namaz sa avokadomNamaz sa avokadom
19. dec.
Pasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu. Namaz sa avokadom je gotov....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?
19. april
Ove karakteristike je čine poželjnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu. Potpuno je pogodna za trudnice, bebe i malu decu....
Pino MoniPino Moni
08. okt.
Zrna su mu mala karakteristične plavo-crne boje. Nezavisno od toga što je malo podcenjem u poređenju sa svojim suparnicima, Pino Moni ima dosta prednosti u poređenju s njima....
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Karakteristike belog amura U dužinu beli amur dostiže preko 120 cm, a težina mu je oko 32 kg....
Kakao krem za tortuKakao krem za tortu
23. april
Ponovo pomoću miskera dodajte krem od jaja kašiku po kašiku u krem sa maslacem i umutite zajedno dve smese. Aromatizujte krem vanilom po želji ili drugom vrstom esencije i koristite za torte....
Otrovna (lažna) mlečnicaOtrovna (lažna) mlečnica
13. sep.
Razlikovanje se vrši po nekoliko karakteristika: klobuk koji ima jako savijenu vlaknastu ivicu, ružičasti tonovi klobuka, kiseli lateks i asocijacije na brezu su pouzdane karakteristike za identifikaciju pečurke....
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Karakteristike armanjaka Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
Pirinač BombaPirinač Bomba
06. jun
Kao osnovnu karakteristiku kulinari navode njegovu odličnu sposobnost da apsorbuje ukuse i arome i da prilikom kuvanja uvek ostaje al dente, tj. rastresit i ceo....
Mafini FinansieMafini Finansie
20. maj
Suve sastojke pomešamo, a na niskoj brzini miskera umutimo lagano belanca. Sipamo u suve sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu....
Puslice u bojiPuslice u boji
22. dec.
Stavite belanca u posudu miskera sa solju. Uključite na nisku brzinu i pratite - kada počne da se stvara blaga pena, dodajte šećer u malim količinama. Povećajte jačinu i mutite dok se ne dobiju tvrdi vrhići....