Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sladoled od kokosovog jogurtaSladoled od kokosovog jogurta
27. mart
U blenderu umutite sve sastojke. Kokos možete dodati kasnije. Ja sam tako uradila. Razlijte u posudice i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Brz sladoled od kokosa je spreman za konzumaciju. Može i da se ne zamrzava...
Prženi krompir bez uljaPrženi krompir bez ulja
29. jun
Krompir ogulite i isecite na tračice. U posudu stavite belanca sa ostalim sastojcima i dobro promešajte. Isečeni krompir stavite u duboku posudu i dodajte im smesu sa jajima. Dobro promešajte krompir. U tavu...
Dijetalni ručak bez uljaDijetalni ručak bez ulja
12. sep.
Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine. Patlidžan oprati i iseći na kocke. Luk iseći i šargarepu na četvrti. Meso i povrće pomešati i posoliti i pobiberiti. Staviti u pleh i pokriti folijom. Uključiti rernu na 150...
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoSvako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zašto
27. jun
Zanimiljivo je da ako se kokosovo ulje stoji na sobnoj temperaturi godinu dana, ono neće da užegne ili da promeni strukturu....
Kokosovo mleko od kokosovog brašnaKokosovo mleko od kokosovog brašna
08. mart
1
To je kokosova pavlaka....
Kolač od mleka bez uljaKolač od mleka bez ulja
19. dec.
Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno i prašak za pecivo i vanilu. U jednu šerpicu staviti mleko sa maslacem i staviti u rernu da se otopi. Dodati mleko u posudu sa umešanim brašnom. Premazati pleh maslacem i sasuti...
Kolač sa jabukama bez uljaKolač sa jabukama bez ulja
25. dec.
U šerpu staviti sastave koji su za krem. Promešati i staviti na tihu vatru da se zgusne. Mešajte stalno kako ne bi zagorelo. Krem staviti u špric za šlag. Oljuštiti jabuke i iseći na tanke kriške....
Mafini od kokosovog brašna sa trešnjamaMafini od kokosovog brašna sa trešnjama
14. jun
Ako je smesa suva, možete dodati još malo vode, a ako je retka - još malo kokosovog brašna. Generalno zavisi od veličine jaja. Kod mene je bila malo suva, ali uprkos tome dobro je ispala....
Potaž od bundeve i kokosovog mlekaPotaž od bundeve i kokosovog mleka
14. okt.
Prijatno uz potaž od bundeve i kokosovog mleka!...
Potaž od kukuruza i kokosovog mlekaPotaž od kukuruza i kokosovog mleka
03. sep.
Prijatno uz potaž od kukuruza i kokosovog mleka!...
Supica sa kokoškom bez kapi uljaSupica sa kokoškom bez kapi ulja
07. avgust
Domaća kokoška se skuva u ekspres loncu oko sat vremena u oko 1 i 1/2 l vode, zajedno sa 2 supene kašike soli. Kad se pile skuva, izvadimo ga iz vrele vode. U vodu dodajemo krompir, isečemo na kockice, luk i šargarepu...
Kokosovo BrašnoKokosovo Brašno
26. okt.
Da bi se istakle prednosti kokosovog brašna, potrebne su informacije o njegovoj suštini, sastavu i korisnim svojstvima, kao i o njegovom izgledu na tržištu....
Kokosovo MlekoKokosovo Mleko
27. sep.
Sastav kokosovog mleka Kokosovo mleko je izuzetno koristan i egzotičan izvor zdravlja. U njemu se nalaze vitamini iz grupe B, vitamini C i E. U napitku ima velikih količina fosfora, kalijuma, magnezijuma i gvožđa....
Kokosovo UljeKokosovo Ulje
24. april
Sastav kokosovog ulja Kokosovo ulje se sastoji od 90% sirove nezasićene masti, koja se javlja u obliku srednje masnih kiselina, kao što smo već i spomenuli....
Koristi ricinusovog uljaKoristi ricinusovog ulja
03. nov.
Ili ga pomešajte u jednakim proporcijama sa drugim biljnim uljem poput kokosovog ili ulja čička....
Najkorisnija eterična uljaNajkorisnija eterična ulja
26. nov.
Hemijski sastav eteričnih ulja omogućava im da se brzo rasprše u vazduhu, pa se stoga lako otkriva jaka aroma biljke iz koje potiču....
Opekotine od uljaOpekotine od ulja
25. januar
Kada se opečete sa uljem je jedna od stvari koje mnogo bole, i mogu nam se desiti u kuhinji. Vrela masnoća kao da progori kožu i osim neprijatne fleke, može se pojaviti i bol koji peče. Ako ne mažete problematično mesto na...
Krem supa od sočiva i kokosovog mlekaKrem supa od sočiva i kokosovog mleka
05. april
Krem supa od sočiva i kokosovog mleka je veoma ukusna....
Nutritivne vrednosti kokosovog šećeraNutritivne vrednosti kokosovog šećera
23. avgust
Smatra se da kokosov šećer ima funkciju da reguliše nivo insulina u krvi i štiti od razvoja dijabetesa. U kulinarstvu kokosov šećer je dragocen i jednak šećeru na koji smo navikli....
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog uljaLagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog ulja
21. avgust
Sve proizvode stavite u visoku posudu u koju se može ubaciti štapni mikser. Počnite da mutite odozdo i povlačite postepeno štapni mikser sve dok cela smesa ne postane bela. Kad je domaći majonez gotov, stavite ga u...
Lignje na ploči sa sosom od maslinovog uljaLignje na ploči sa sosom od maslinovog ulja
18. okt.
1. Lignje očistite, tako što prvo izvučete pipke i ostavite ih na stranu. Iz tela lignje izvadite unutrašnje organe i prozračnu kost, koji podseća na plastični štapić. Možete da gurnete prst ili dva u telo lignje i na...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
GOED; - Obratite pažnju na precentualni sadržaj i odnos EPA i DHA; - Dajte prednost reesterifikovanim (ili ponovno esterifikovanim) ribljim uljima, a ako možete da priuštite sebi - krilovo ulje; - Obratite pažnju na sastav...
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Jedna porcija od 28 grama pinjola sadrži: - kalorije - 191 kalorija; - masti - 19 grama; - ugljeni hidrati - 3, 7 grama; - vlakna - 1 gram; - proteini - 3, 9 grama; U sastav pionjola takođe ulaze: - Vitamini - A, B1...
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavKajsije - koristi i hranjljivi sastav
08. mart
Nutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji Dve kajsije sadrže: - kalorije - 34; - ugljeni hidrati - 8 g; - proteini - 1 g; - masti - 0, 27 g; - vlakna - 1, 5 g; - vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze; -...
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...