Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Vorčester sos u kulinarstvu Nesumnjivo, Vorčester sos je jedan od ozbiljnih povoda za ponos nekadašnje britanske imperije....
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos
26. maj
Domaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara. Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
Šnicle sa Vorčester sosomŠnicle sa Vorčester sosom
22. mart
U đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju) Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške. Dodajte začine, soja...
Svinjski kare sa vorčester sosomSvinjski kare sa vorčester sosom
08. maj
Ja sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
Pečena kolenica sa vorčester sosomPečena kolenica sa vorčester sosom
30. maj
U odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Svinjska rebra sa vorčester sosomSvinjska rebra sa vorčester sosom
13. januar
Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem. Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima. Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
Tabasko SosTabasko Sos
20. sep.
Tabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
Soja SosSoja Sos
27. jul
Soja sos je tradicionalna namirnica koja nam dolazi iz Istočne Azije. Veoma popularan u azijskoj kuhinji, soja sos poslednjih godina postaje sve popularniji i kod nas. Istorija soja sosa se vezuje za Kinu pre hiljadu godina...
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Sos DižonSos Dižon
28. feb.
U posudi blendera umutite jaje, dodajte med, senf, so i biber i kratko izmiksajte. U tankom mlazu dodajte ulje od semenki grožđa ili suncokreta i odozdo izmiksajte smesu, polako izvlačeći blender dok se sastojci ne izmešaju...
Lionski sosLionski sos
21. januar
Lionski sos je sos od luka, pogodan za sve vrste mesa ili ćuftica. On je jedan od klasičnih osnovnih francuskih sosova i izuzetno je ukusan. Predstavljam vam jednostavnu varijantu za njegovo spremanje. 1. Isecite luk...
Marinara sosMarinara sos
05. feb.
Na zagrejanom maslinovom ulju, na srednjoj temperaturi pržiti luk 5-6 minuta, da zastakli, dodati beli luk i lovorov list, usitnjen pelat, šećer. so i biber i dinstati da se zgusne. Vaš marinara sos je gotov....
Sos AuroraSos Aurora
23. nov.
U tiganju ili kaseroli rastopite kravlji maslac. Dodajte brašno i pržite nekoliko minuta. Razredite sa svežim mlekom, ne prestajte da mešate žicom. Dodajte so, biber i muskatni oraščić. Sačekajte da provri i da se zgusne...
Pikantan sosPikantan sos
07. sep.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte isečenu ljutu papriku, narendan đumbir i iseckan beli luk. Promešajte i zapržite blago 1-2 minuta, ne preterujte s kuvanjem - tek toliko da puste arome. Dodajte im sitno isečen...
Karamel sosKaramel sos
02. sep.
U dubokoj posudi sa debelim dnom zagrejte šećer dok se ne napravi karamel. Sipajte zagrejano dok pavlaka na provri. Dodajte vanilu, maslac i so. Kuvajte karamel sos na slaboj vatri još malo, dok se ne dobije ujednačena...
Španski sosŠpanski sos
31. avgust
Zagrejte maslac i ispržite sitnu iseckanu slaninu. Dodajte sitno naseckano teleće meso i šunku. Dodajte i sitno naseckano povrće za supu - glavicu luka, šargarepu, malo celera. Začinite biberom i začinima po ukusu....
Sos skordaljaSos skordalja
14. avgust
Prvo što treba da uradimo je da potopimo hleb u vodu. Nakont toga ocedimo rukama. Očistimo čenove belog luka i zajedno sa hlebom izgnječimo dobro, dodajemo i malo ulja. To možemo uraditi ptapnim mikserom. U njih...
Sicilijanski sosSicilijanski sos
24. jul
Oljuštite beli luk i isecite ga na kriške. Stavite ga u tiganj sa maslinovim uljem i zapržite kratko. Dodajte luk, isečen na krupno i sačekajte da promeni svoju boju. Stavite masline, inćune i kapar. Čim se inćuni rastope...
Čipotle sosČipotle sos
14. januar
Korijander sitno naseckati. Potrebne su 3 supene kašike. Papriku očistiti od semenki i odstraniti drške. Staviti sve sastojke u blender i izblendati u glatku masu. (Ako ne možete da nabavite čipotle papriku, probajte...
Chermoula sosChermoula sos
13. januar
U zagrejanom tiganju na šporetu (na srednjoj temperaturi) propržiti na 1-2 minuta sve mlevene začine. Prebaciti ih u blender. Dodati izgnječen beli luk, sve ostale sastojke i izblendati - ne mora baš glatko. Posoliti...
Ribarski sosRibarski sos
19. jun
Beli luk se istuca sa solju u avanu i prži se 2-3 minuta u zagrejanoj masnoći dok se meša. Dodaje se sirće i na sitno isečene ljute paprike i sve se meša dobro i sklanja se sa vatre. Ako je sirće mnogo kiselo, sos se...
Sos arabijataSos arabijata
19. jun
Luk i beli luk propržimo. Dodajemo vino, šećer, čili, bosiljak, paradajz pire, pomešano sa malo vode, iseckani paradajz. Začinimo solju i biberom. Ostavljamo da se krčka oko 20-25 minuta na tihoj vatri. Na kraju dodajemo...
Sos boskajolaSos boskajola
19. jun
Luk i beli luk propržimo u maslinovom ulju dok potpuno ne omekša, dodajemo vodu, oko 3 supene kašike i ostavljamo da se dinsta još 1 minut. Dodajemo pečurke, isečene na ivice. Paradajz poparimo, oljuštimo i sečemo sitno...
Sos FrikaseSos Frikase
05. mart
Ovo je najbolji sos Frikase koji sam ikada dobila, a zaslugu za to ima moja voljena baka! Koristim ga kako za meso (ugavnom pile frikase), tako i za povrće (na primer punjene paprike). 1. Unapred zagrejte vodu u kaseroli...