Pide - turska pica

02/04/2017
"Oni, koji vole picu, glasaće sa 5 zvezdica za ovaj zvezdani predlog - tursku picu pide "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 699
  • Pregledi tokom meseca511
  • Pregledi tokom desmice128
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 20 g, svež
  • kiselo mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml, topla
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, teleće ili goveđe
  • paradajz - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u posudu i stavite kvasac zajedno sa šećerom da se aktivira.

Kada se kvasac aktivirao, dodajte kiselo mleko, istopljeni maslac i so. Lagano promešajte.

Sledeći korak je dodavanje brašna. Njega dodajte postepeno uz mešanje, dok ne dobijete meko testo.

Ostavite ga na stranu da nadolazi 2 sata i za to vreme pripremite nadev.

Nasecite luk na sitno i upržite ga u malo ulja. Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.

Prethodno oljuštite paradajz i nasecite ga na sitno, a zatim ga dodajte u meso i luk. Dodajte so i biber po ukusu. Ovim je nadev gotov.

Kada je testo nadošlo, podelite ga na 4 jednaka dela. Od svakog dela napravite ovalnu koru. Po dužini u sredinu rasporedite nadev, premažite krajeve umućenim jajem (ima ulogu lepka) i formirajte testo u oblik čamca.

Isto uradite i sa ostalim delovima testa. Premažite pleh uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Servirajte sa gustim kiselim mlekom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija