Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šaran u sosuPo potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom.
Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
14. dec.
Otvoreni šaran u rerniŠarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana.
Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
20. avgust
Punjeni šaran u testuDa biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju.
Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
14. feb.
Šaran u ukrasnom testuPolovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana....
19. april
Šaran u testu (Ribnik)Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini.
Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
05. dec.
Ukusan šaran u rerniŠarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna.
Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
23. sep.
Šaran u paradajz sosuOčistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
03. januar
Šaran za NikoljdanDinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije.
Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča.
Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
29. januar
Šaran na roštiljuStavljamo komade šarana sa kožom na roštilj.
Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana.
Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
20. jul
Šaran na žaruOvaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
30. sep.
Šaran sa prezlamaUgrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno.
Šarana servirajte sa kriškama limuna....
20. feb.
Šaran sa heljdomZačinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.
Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
13. januar
Šaran od krompiraKrompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru.
Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju.
Od listova kupusa oblikuju...
07. feb.
Šaran na tiganjuRiba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat.
Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
27. dec.
Šaran sa orasimaOčistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu.
Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
25. dec.
Šaran sa kupusomŠarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
26. sep.
Šaran na trakijski načinŠarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte.
Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
13. mart
Pečeni šaran sa pečurkamaŠarana pecite u rerni u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov /oko 30-40 minuta u zavisnosti od veličine šarana/.
Nikuljdan će biti ukusniji ako pripremite ovog šarana u rerni sa pečurkama....
21. dec.
Ukusan šaran iz rerneŠarana očistiti, oprati i iseći na parčad (željene veličine). Posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajuću posudu usuti griz, dodati brašno, prezlu, suvi biljni začin i izmešati....
23. avgust
Šaran sa dinstanim pečurkamaU unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer.
Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer....
12. april
Punjeni šaran za CvetiOčišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....
02. maj
Šaran sa hrskavom koricomDobijenom smesom, pritiskajuću, lepo porkijte šarana.
Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni, na srednju rešetku sa uključenim ventilatorom....
25. januar
Punjeni šaran na roštiljuSmesom napunite šarana i ušijte ga. Zatim ga uvaljajte u brašno i ispecite ga na roštilju, koji ste prethodno premazali uljem....
04. dec.
Pečeni šaran sa nadevomOvako pripremljenim nadevom napunimo šarana, ušivamo ga i stavljamo u pleh. Dodajemo vino, malo vode i preostalo ulje. Pečemo u umerenoj rerni oko 90 minuta, okrećemo šarana da se peče sa obe strane....
10. dec.