Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Polovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana....
Dinstani šaran u pivuDinstani šaran u pivu
14. mart
Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana....
Šaran u testu (Ribnik)Šaran u testu (Ribnik)
05. dec.
Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini. Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Šaran u paradajz sosuŠaran u paradajz sosu
03. januar
Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Dinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije. Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča. Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru. Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju. Od listova kupusa oblikuju...
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Šaran na trakijski načinŠaran na trakijski način
13. mart
Šarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte. Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
Pečeni šaran sa pečurkamaPečeni šaran sa pečurkama
21. dec.
Šarana pecite u rerni u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov /oko 30-40 minuta u zavisnosti od veličine šarana/. Nikuljdan će biti ukusniji ako pripremite ovog šarana u rerni sa pečurkama....
Ukusan šaran iz rerneUkusan šaran iz rerne
23. avgust
Šarana očistiti, oprati i iseći na parčad (željene veličine). Posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajuću posudu usuti griz, dodati brašno, prezlu, suvi biljni začin i izmešati....
Šaran sa dinstanim pečurkamaŠaran sa dinstanim pečurkama
12. april
U unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer. Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer....
Punjeni šaran za CvetiPunjeni šaran za Cveti
02. maj
Očišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....
Šaran sa hrskavom koricomŠaran sa hrskavom koricom
25. januar
Dobijenom smesom, pritiskajuću, lepo porkijte šarana. Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni, na srednju rešetku sa uključenim ventilatorom....
Punjeni šaran na roštiljuPunjeni šaran na roštilju
04. dec.
Smesom napunite šarana i ušijte ga. Zatim ga uvaljajte u brašno i ispecite ga na roštilju, koji ste prethodno premazali uljem....
Pečeni šaran sa nadevomPečeni šaran sa nadevom
10. dec.
Ovako pripremljenim nadevom napunimo šarana, ušivamo ga i stavljamo u pleh. Dodajemo vino, malo vode i preostalo ulje. Pečemo u umerenoj rerni oko 90 minuta, okrećemo šarana da se peče sa obe strane....