Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilogramaNekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilograma
19. jun
Vitka figura nije samo pokazatelj lepote, već i dobrog zdravlja. Velike količine nezdrave hrane, sedenje na poslu, nedostatak čistog vazduha vodi do povećanje težine i pojave raznih oboljenja.
Pogledajte šta doručkuju uspešni i poznati ljudiPogledajte šta doručkuju uspešni i poznati ljudi
18. jun
Kažu da je doručak najvažniji obrok u toku dana, jer nam daje snagu i energiju za najaktivnije sate tokom dana. Zahvaljujući doručku možemo da vrednije radimo, šta god to bilo. Uprkos tome, mnogi od nas preskaču doručak i prvi put jedu tek u podne. To
Eto šta Francuzi jedu za doručakEto šta Francuzi jedu za doručak
13. jun
Francuska kuhinja je do današnjeg dana dovedena do prave umetnosti. Hrana i način na koji se konzumira su posledica dugogodišnjeg razvoja kulture i tradicije. Jedno od najvećih blaga današnje Francuske je njena kuhinja.
Kako da uštedimo voduKako da uštedimo vodu
13. jun
Nije loše da razmislimo o razumnijem korišćenju vode, jer sveža voda na planeti je organičena i upravo nerazumno trošenje je nepoštovanje prirode, a ljudi uopšte i ne razmišljaju o posledicama, makar za sada.
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Kako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.
Evo šta jedu Nemci za doručakEvo šta jedu Nemci za doručak
10. jun
Obilan doručak, koji može dobro zasititi, odličan je početak dana jednog Nemca. Nemci su poznati kao radna nacija, koja poštuje svoje običaje i tradiciju. To u potpunosti važi i za doručak.
Sorte dinjeSorte dinje
15. maj
Ovaj tekst ima za cilj da vas upozna sa istorijom i sortama dinja. Ovo ukusno voće je povrtna kultura, poznata još od drevnog Vavilona.
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Kuhinjska peć, nazvana jednostavno šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane.
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Za koje vreme će se alkohol razgraditi u krvi zavisi od dosta faktora. Važno je da li ste i šta ste pre toga jeli. Takođe, j
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Kačkavalj ili tzv. žuti sir je jedna od najrasprostranjenijih namirnica ne samo kod nas, već u celom svetu.
Kako da izbegnete suvišne kalorije?Kako da izbegnete suvišne kalorije?
06. april
Zašto je preporuka da ne jedemo posle 18 sati za neke samo mit, a za neke zaista štetna navika? Ako putem hrane sebi obezbeđujete više energije
Turon - neodoljivi španski desert za Božićne praznikeTuron - neodoljivi španski desert za Božićne praznike
05. april
Turon je veoma star kolač arapskog porekla. Ovaj desert, popularan već vekovima unazad, poznat je i van granica Španije. Postoje tvrdnje da su Maori pravili turon još pre 500 godina i više, u malom gradu Hihona, koji se nalazi oko 30 milja severno od Alik
Trikovi za čišćenje šporeta sa staklokeramičkim pločamaTrikovi za čišćenje šporeta sa staklokeramičkim pločama
05. april
Ako ne posedujete posebno sredstvo za čišćenje keramičke površine ili posebnu žicu, koju možete naći u velikom broju radnji, nemojte očajavati - postoje namirnice, koje svaka kuća ima i koje mogu biti podjednako efikasne.