Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah. Sklonite dosadan miris luka i belog luka ovim sredstvima.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Španska šunka zvana Hamon (Jamon) za Španiju je nacionalni delikates , ali i za mnoge druge države. Sprema se od posebnih rasa svinje i u zavisnosti od rase i načina ishrane, deli se na dve vrste - Iberiko i Serano. U skoro svim dobrim restoranima se n
Burata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustimaBurata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustima
12. mart
Burata je sveži italijanski sir koji dolazi iz južne Italije. Burata se bukvalno topi u ustima.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Svaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
12 namirnica koje sadrže iznenađujuće mnogo ugljenih hidrata12 namirnica koje sadrže iznenađujuće mnogo ugljenih hidrata
07. dec.
Mislite da počnete dijetu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata? Ako je tako, verovatno znate da treba da odustanete od neke hrane, kao što je poca, testenina, hleb i krompir. Ali postoji i druga hrana koja je bogata ugljenim hidratima.
Trikovi, koje kriju supermarketiTrikovi, koje kriju supermarketi
06. dec.
Supermarket je mesto gde možemo da nađemo sve što nam treba. Omiljen je domaćicama, prosto te mami da kupiš nešto svesno. Postoje neki trikovi koji uopšte nisu slučajni. Evo nekih od njih.
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate
28. nov.
Greške u ponašanju za stolom mogu da budu smešne, baš onda kada želimo da se dobro predstavimo. Kao što kod pripreme hrane postoje pravila, tako i etikete za stolom treba poštovati.
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znali
25. nov.
Mislite da znate sve o jajima, osim mnogo varijanti za njihovu pripremu? Ispostavilo se da ono što se krije u ljušturi ima više tajni nego što smo mislili. Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi.