Bonapeti.rs»Članci»Praznična Trpeza
Praznična Trpeza

Praznična Trpeza

Praznična trpeza u srpskoj i internacionalnoj kuhinji. Pogledaj naše predloge za prazničnu trpezu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku.
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba ŠarkuSveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku
26. mart
Za praznik Baba Šarke posebna trpeza i njeno spremanje je obavezno još uoči 4. decembra. Jela su gotovo jednaka, tako što se svuda pravi pogača.
20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu
10. mart
Ako želite da ove godine novogodišnje poruke za sreću budu originalnije ikada, predlažemo vam da pročitate naše predloge. 0 originalnih poruka za sreću.
Drugačiji nadevi za nikoljdanskog šaranaDrugačiji nadevi za nikoljdanskog šarana
21. feb.
Nakon što ste napunili šarana i zašili ga, možete staviti nekoliko komada limuna na njega i ispeći ga. . Ne priprema se sporo - veća priprema je dok se napuni i ušije.
Trpeza za Bele PokladeTrpeza za Bele Poklade
15. januar
Na Bele poklade - nedelja pre početka strogog Uskršnjeg posta, na trpezi su prisutna jela napravljena od sira i jaja, od maslaca i mleka.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Primer jelovnika za rođendanPrimer jelovnika za rođendan
09. dec.
Za salatu je važno da se uskladite sa godišnjim dobom. Predjelo nije obavezno, ali mora da bude nešto laganije. Glavno jelo je po tradiciji hranljivom i obično uključuje meso. Za desert - sve što vam padne na pamet je odgovarajuće.
Klasični retro kokteliKlasični retro kokteli
11. nov.
Izabrali smo nekoliko predivnih retro koktela, koji su i danas omiljena pića. A datum 13. maj je Svetski dan koktela, pa hajde da kažemo Živeli i da zahvalimo svim barmenima.
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)
26. jul
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje, koji se propremaju za šavut ili Pedesetnicu. Šavut je vreme, kada se slavi sakupljanje letine.
Predlozi za praznična jelaPredlozi za praznična jela
11. januar
Praznici su jedna od prilika koja nam daje mogućnost da provedemo neko vreme sa porodicom i prijateljima u užurbanoj svakodnevici. Predstavićemo vam nekoliko predloga za praznična jela, kojima možete da dočekate svoje goste.
Lekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običajiLekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običaji
31. dec.
Lekovite biljke od drevnih vremena prate božićnu trpezu i sam praznik. Legende govore o lekovitim biljkama koje su vezane za Rođenje, detinjstvo Isusa Hrista, za život Djeve Marije. Božić ili Rođenje Hristovo je praznik ponovnog rađanja duhovnosti.
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Svaki sto treba da ima centar, gde ćete staviti činiju sa salatom. Stavite je u sredinu, kako bi bila dostupna svima. Tako treba da uradite i sa hlebom.