Bonapeti.rs»Članci»Praznična Trpeza
Praznična Trpeza

Praznična Trpeza

Praznična trpeza u srpskoj i internacionalnoj kuhinji. Pogledaj naše predloge za prazničnu trpezu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se deli hrana prema AjuverdiKako se deli hrana prema Ajuverdi
04. sep.
Zdrava ishrana prema Ajuverdi znači slušanje potreba i signala tela. Osnovne grupe podele namirnica prema Ajurvedi. Načini kombinovanja vrste hrane prema Ajurvedi.
Kako je izgledala božićna trpeza u različitim evropskim zemljama?Kako je izgledala božićna trpeza u različitim evropskim zemljama?
19. avgust
Božićna trpeza u Evropi. Svaka evropska zemlja donosi svoje jedinstvene ukuse, tradicije i jela na božićnu trpezu. Evo pregleda nekih od kulinarskih poslastica, koje možete naći u Evropi za vreme praznika.
Fanuropita - grčki slatkiš za zdravlje i proricanje sudbineFanuropita - grčki slatkiš za zdravlje i proricanje sudbine
01. avgust
Fanuropita je vrsta posnog slatkiša koji se tradicionalno priprema u Grčkoj tokom praznika Svetog Fanurija. Ovaj praznik se slavi 27. avgusta, a slatka fanuropita je često deo tradicionalnog prazničnog menija.
Romantična večera za Dan zaljubljenihRomantična večera za Dan zaljubljenih
22. maj
Prikladno je za romantičnu večeru koristiti proizvode poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima zbog vitamina i korisnih mikroelemenata koji stimulišu libido.
Ukrasite novogodišnju trpezuUkrasite novogodišnju trpezu
20. feb.
Da bi novogodišnja trpeza bila lepša, napravite džepiće u obliku jelki ili Sneška Belića od tkanine za viljuške i noževe, ili ih prosto umotajte malim pletenim šalovima.
Romantična večera za osmi martRomantična večera za osmi mart
09. mart
Budite prava boginja u kuhinji pre nego što budete takva u spavaćoj sobi i oduševite svoju snažniju polovinu jelima koja će podstaći ne samo njegov apetit. Pogledajte idealnu večeru za 8. mart.
Magija Božićnog Štolena (Stollen)Magija Božićnog Štolena (Stollen)
05. januar
Interesantna stvar u vezi sa slatkim hlebom je da se priprema nekoliko dana pre praznika – svrha je da se dozvoli da sazre. U stvari, prema originalnom receptu, trebalo bi da odleži pune tri nedelje.
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone - italijanski božićni kolač
31. dec.
Ako je u početku panetone bio omiljeni desert samo Italijana, danas se već sprema u celom svetu. Sve više ljudi ponovo otkriva italijanski kolač i sprema ga za razne praznike i prilike.
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku.
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba ŠarkuSveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku
26. mart
Za praznik Baba Šarke posebna trpeza i njeno spremanje je obavezno još uoči 4. decembra. Jela su gotovo jednaka, tako što se svuda pravi pogača.
20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu
10. mart
Ako želite da ove godine novogodišnje poruke za sreću budu originalnije ikada, predlažemo vam da pročitate naše predloge. 0 originalnih poruka za sreću.
Drugačiji nadevi za nikoljdanskog šaranaDrugačiji nadevi za nikoljdanskog šarana
21. feb.
Nakon što ste napunili šarana i zašili ga, možete staviti nekoliko komada limuna na njega i ispeći ga. . Ne priprema se sporo - veća priprema je dok se napuni i ušije.