Dvorište i Bašta

Dvorište i Bašta

Informacija o sadnji i gajenju voća, začina i biljaka. Lepe ideje za dvorište i baštu.
Kako se gaji spanać?Kako se gaji spanać?Pogledajte kako da sami gajite ukusan i zdrav spanać.
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđaDa pogledamo neke od najpoznatijih sorti belog grožđa, kako stonih, tako i onih od koji se proizvodi vino.
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kućeBambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu.
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksijiRuzmarin voli topao i svetao prostor. Imajte u vidu da ne izdržava na niskim temperaturama. Terasa je idelano mesto za sanduk sa ruzmarinom, ako ste odlučili da ga razmožavate.
Uzgajanje bundevaUzgajanje bundevaKada odlučite da uzgajate bundeve, najpre za taj cilj treba da izaberete odgovarajuće mesto. Bundeva dobro raste na osunčanim mestima. Zemljište treba da bude bogato hranljivim materijama.
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Od posebnog značaje je jesenji period, s obzirom da se tada bere skoro svo voće i povrće za skladištenje, a u isto vreme počinjе i rad na pripremi bašte za zimu.
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koj aima glatku kožu poput šljie. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina.
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresaČempres je zimzelena biljka iz porodice čempresa. Ova vrsta biljke raste u vidu žbuna ili drveta. Može dostići visinu od 5 do 40 metara.
Gajenje cvekleGajenje cvekleCvekla je otporna na niske temperature (ako je u zemlji, onda do -4 stepeni, a ako je izvađena iz zemlje, onda do -2 stepena). To čini cveklu odličnim izborom za gajenje sa severne strane.
Kako da napravite roštilj u dvorištuKako da napravite roštilj u dvorištuToplina doma se uvek smatrala simbolom porodićne sreće i bogatstva. Vatra - nešto što se može posmatrati do beskrajnosti.