Dvorište i Bašta

Dvorište i Bašta

Informacija o sadnji i gajenju voća, začina i biljaka. Lepe ideje za dvorište i baštu.
Kako da uzgajamo bambus kod kućeDvorište i BaštaKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Милица Павловић
Gajenje ruzmarina u saksijiDvorište i BaštaGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Катарина Кнежевић
Uzgajanje bundevaDvorište i BaštaUzgajanje bundeva
27. dec.
Милица Павловић
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Od posebnog značaje je jesenji period, s obzirom da se tada bere skoro svo voće i povrće za skladištenje, a u isto vreme počinjе i rad na pripremi bašte za zimu.
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koj aima glatku kožu poput šljie. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina.
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresaČempres je zimzelena biljka iz porodice čempresa. Ova vrsta biljke raste u vidu žbuna ili drveta. Može dostići visinu od 5 do 40 metara.
Gajenje cvekleGajenje cvekleCvekla je otporna na niske temperature (ako je u zemlji, onda do -4 stepeni, a ako je izvađena iz zemlje, onda do -2 stepena). To čini cveklu odličnim izborom za gajenje sa severne strane.
Kako da napravite roštilj u dvorištuKako da napravite roštilj u dvorištuToplina doma se uvek smatrala simbolom porodićne sreće i bogatstva. Vatra - nešto što se može posmatrati do beskrajnosti.
Bolesti paradajzaBolesti paradajzaParadajz ima specifične bolesti, koje, ako se ne leče na vreme, narušavaju kako izgled, tako i ukus ovog korisnog povrća.
Gajenje tikvicaGajenje tikvicaSami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni.
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompiraSlatki krompir, batata, znatno je korisniji i više dijetetski od občnog krompira. Za pojedine ljude je on delikates, a za druge deo svakodnevne ishrane.
Hranljiva vrednost i koristi od semena sirkaHranljiva vrednost i koristi od semena sirkaSeme sirka nije mnogo poznato kod nas, ali postaje sve popularnije zbog korisnih svojstava, kao i moći da pročisti organizam. Ovo seme dolazi iz porodice Sorgo - rod zeljastih žitarica, koji broji preko 70 vrsta.
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost.